CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Búcsú Tóth Endrétől

Toth Endre

Hatvanhét éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Tóth Endre, a Csepeli Birkózó Club egykori elnöke, aki egy cikluson át a SOSZ elnökségének a tagja is volt. A Csepeli Temetőben helyezik végső nyugalomra május 19-én, pénteken 9.45 órakor.

Tóth Endre egyike volt azoknak a sportot szerető, tevékeny embereknek, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy közösséget teremtsenek és szolgáljanak. A fia kezdett el birkózni Csepelen, ő pedig szülőként került egyre közelebb a sportághoz, és tett is érte – olyannyira, hogy 2005-ben megválasztották a Csepeli BC elnökének. Kilenc évig állt az egyesület élén, és a sportvezetői munkásságával még azt az elismerést is kivívta, hogy a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnökségi tagja lett. Igyekezett nagyobb választékot teremteni a fiataloknak, még a szőnyegek világában is: segítette a grappling (földharcküzdelem) kibontakozását és népszerűsítését.

A sport csendes, szerény munkása volt… Az ügy iránti alázata, a bölcsessége és a nyugalma jótékonyan hatott a környezetére.

Az a típus, amelyik nélkül éppenséggel lehet sportot csinálni, de az nem lesz vonzóan családias, otthonos.

Fájdalommal búcsúzunk tőle.

• Szekeres István