CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

SOSZ-fórum Hódmezővásárhelyen

hmv

Május 31-én Hódmezővásárhelyre látogatott a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ). A szervezet a Csongrád megyében működő sportszervezeteknek tartott fórumot, ahol a központi téma a kis és közepes egyesületek támogatása volt.

A SOSZ négyfős delegációja, Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke, Czerpán István, a SOSZ alelnöke, Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója és Petrovics Kálmán, a SOSZ dél-magyarországi régiófelelőse a sportegyesületi fórumot megelőzően konzultált Almási István polgármesterrel. A látogatást sajtótájékoztató zárta.

A rendezvényen a város első embere kiemelte: Hódmezővásárhelyen az utóbbi időben az Egészséges Vásárhely programhoz kapcsolódóan rengeteg infrastrukturális sportfejlesztés történt és a városi egyesületeket is támogatták.

“Az országos szövetséghez tartozni rangot jelent, és nagy segítség a jövőre nézve. Akár pályázati lehetőségeket kihasználva, akár különböző célok megvalósításában. Bízom benne, hogy a mai találkozás sikeres lesz a vásárhelyi sportegyesületeknek. Ha összefognak, bizonyára nagyobb erőt tudnak gyakorolni, nagyobb pályázati lehetőségeket tudnak elérni, esetleg még nagyobb támogatásban részesülhetnek” – mondta köszöntőjében a polgármester.

A sportegyesületi fórum nyitásként dr. Deutsch Tamás a SOSZ elnöke is köszöntötte a Csongrád megyei sportszervezetek megjelent képviselőit, majd elismerését fejezte ki a városvezetésnek. “Öröm, hogy itt lehetünk Hódmezővásárhelyen. Nem akárhova érkeztünk. A város már a rendszerváltoztatás óta olyan magyarországi nagyváros, ahol az önkormányzat mindenkori vezetése nagyon komoly figyelmet fordította arra, hogy a város sportélete a lehetőségek maximumáig elmenve fejlődjön. Nem véletlen, hogy a ’90-es években a Nemzet Sportvárosa címet is elnyerte.”

A folytatásban hangsúlyozta, hogy ma Magyarországon Európa legjelentősebb sportfejlesztési programja valósul meg, beleértve többek között a testnevelés mindennapos, kötelező, tanrendbe iktatott iskolai bevezetését, a nagy jelentőségű sportlétesítmény-programokat, az egyre bővülő versenysport-támogatást,  a világesemények rendezésének és az öt látványsportág működésének adókedvezményeken keresztül történő támogatását, valamint a 16 kiemelt sportág fejlesztéseinek támogatását.

Mindezek mellett bár komoly lehetőségekhez jutnak a hazai sportszervezetek, de az a legfontosabb, hogy a sportszervezetek azon köre, a kis és közepes sportszervezetek, amelyekre ebben a nagyon komoly lehetőséget jelentő sportfejlesztésiprogram-együttesben talán a kelleténél kevesebb figyelem jutott, végül ők is nyertesek lehessenek.

A fórum aktív részvétel mellett ezen gondolatok mentén folytatódott, ahol a már megvalósult SOSZ-programokról, pályázati lehetőségekről, tervekről esett szó abból a célból is, hogy minél több hazai kis és közepes sportszervezet részesülhessen és kerülhessen kapcsolatba a SOSZ által nyújtott szolgáltatásokkal és programokkal.