CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Ízelítő egyesületi közgyűlésekből

Vasas-közgyűlés

Törvényi előírás szerint májusban lezajlott az éves beszámoló közgyűlés a sportegyesületekben. Más és más hangulatban, más és más hangsúlyokkal. Mi most ízelítőt adunk a különböző típusokból.

Ünnep és munka címmel számolt be a történtekről a Vasas honlapja (kiemelt fotónk Vasas Attila felvétele). A Budai Várban, a Magyarság Házában került sor a Vasas SC 2017-es rendes évi közgyűlésére, amelyen a Vasas-család több tagja is kitüntetésben részesült. Nem véletlenül, hiszen az egyesület sportolói páratlanul sikeres olimpiai (és paralimpiai) szereplést produkáltak Rióban.
A klub két vívó olimpiai bajnokát, Szász Emesét és Szilágyi Áront aranygyűrűvel jutalmazta az elnökség. Az elismerés a kiemelkedő sportszakmai sikerek mellett a Vasasnál eltöltött évek számának, a klubhűségnek is szól.
Ugyancsak aranygyűrűt vehetett át a labdarúgócsapat ügyvezetője, Vancsa Miklós, a Vasas Életműdíjasa lett a legendás kézilabdaedző, Csík János, valamint a klub korábbi elnöke, Tóth János és elnökhelyettese, Ujj Attiláné. Örökös Tag lett Drenda Imre, Márkó Sándor, Mérei László, Oravecz László és Schiller Károly. A Vasas Támogatásáért díjat idén a GE Hungary Kft. érdemelte ki, a Breyer Zoltán szurkolói díj pedig Kálmán Zoltáné lett.
Az ünnepi percek után a küldöttek elfogadták az éves beszámolót, valamint az aktuális esztendő költségtervezetét.

Az MTK Budapest küldöttgyűlésén megújulással összefüggő teendők kerültek főszerepbe.
Erről ugyancsak az egyesület honlapja adott részletes beszámolót:
„A küldöttgyűlés elfogadta az MTK Budapest 2016. évi egyesületi költségvetése végrehajtásáról szóló beszámolót és a közhasznúsági mellékletet, valamint a 2016. évi sportszakmai beszámolót. Ezt követően szintén megszavazta a 2017. évi egyesületi költségvetésről szóló előterjesztést, majd módosította az MTK Budapest Alapszabályát. Egyrészt elfogadta a szükséges technikai módosításokra vonatkozó javaslatot, másrészt pedig igent mondott az egyesület elnökségének 13 főről 7 főre történő csökkentésére. Az új Alapszabály létrehozta az Egyesületi Tanácsot, valamint felhatalmazta az elnökséget az Edzői- és a Sportolói Testületek megalakítására. Egyúttal átalakította a szakosztályok vezetésének struktúráját is. Ugyancsak elfogadta azt a helyszínen felmerült javaslatot, hogy az egyesület nevének hivatalos rövidítéseként szerepeljen az Alapszabályban – a köznyelvben talán leggyakrabban használt –MTK Budapest elnevezés.
Ezt követően tisztújításra került sor, melynek keretében a küldöttek megválasztották az egyesület elnökét és az alelnököt, az elnökség tagjait, valamint a Felügyelő Bizottsági tagokat.

Dr. Deutsch Tamás
Dr. Deutsch Tamás

Az MTK Budapest sportegyesület elnöke, újabb öt évig: dr. Deutsch Tamás.
Az MTK Budapest sportegyesület alelnöke: Stern Péter, az MTK Baráti Kör elnöke.
Az MTK Budapest sportegyesület elnökségi tagjai:
Deutsch Péter, az MTK Budapest sportegyesület ügyvezető elnöke,
Zakor Sándor, az MTK Budapest Zrt. vezérigazgatója,
Buranits Ildikó, a World Bodybuilding and Physique Sports Federation Hungary főtitkára a WBPF női bizottságának elnöke,
Kis Péter, a Comp-Let Party Service Kft. tulajdonos-ügyvezetője és
Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató vezérigazgatója, a Tállya Bor Kft. ügyvezető igazgatója.
A Felügyelő Bizottság tagjai: Bodrogi Tibor, Osvalt Dénes és Putics István.”

A Tatabányai SC közgyűlése harmadszor választotta meg elnöknek Sámuel Botondot. Az egyesület honlapján videóriportban hangzik el minden fontos részlet. A legérdekesebb kétségkívül az, hogy a labdarúgás a Tatabányai FC-ből visszatér az egyesületbe, szakosztályként működik, és a sportág nagy helyi hagyományaira kíván támaszkodni.
A videóriportot IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

• Sz. I.