CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Kulcsár Krisztián a NOB elnökével egyeztetett

Lausanne

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megbeszélést folytatott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével Svájcban, a nemzetközi csúcsszervezet lausanne-i székházában.

A találkozón részt vett Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke és Peré Miró, a NOB Olimpiai Szolidaritás Programjának és a nemzeti olimpiai bizottságokkal való kapcsolattartásért felelős vezetője.

A megbeszélésen a Magyar Olimpiai Bizottság május 2-án megválasztott elnöke ismertette az elmúlt két hónap tapasztalatait, az elképzeléseit; a hazai ötkarikás szervezet munkáját, céljait és feladatait.

„Thomas Bach nagyra értékeli sportolóink olimpiai eredményességét, Magyarország nemzetközi olimpiai mozgalomban kivívott kiemelkedő helyét, valamint a magyar olimpiarendezési szándékot – hangsúlyozta Kulcsár Krisztián. – Tárgyaltunk a NOB és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködéséről, ezen belül a NOB Olimpiai Szolidaritási Programjában rejlő lehetőségek kihasználásáról és a NOB kiemelt szponzori támogatásainak magyarországi alternatívájáról; valamint átbeszéltük a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos lehetőségeket is” – adott tájékoztatást a megbeszélés részleteiről a MOB elnöke.

Hozzátette: Thomas Bach megerősítette, hogy a közeljövőben kétszer is Magyarországra utazik; ellátogat a vizes és a cselgáncs-világbajnokságra is.

  • Sz. I./mob.hu
  • Fotó: IOC/olympic.org