CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

A Ferencváros új autóbusza

Fradi-busz, 1.

A Groupama Arénában, a Ferencvárosi Torna Club otthonában a meghívott vendégek, szurkolók és persze a sajtó képviselői jelenlétében vehették birtokba a sportolók azt az új luxusautóbuszt, amelyet az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szponzorációs szerződés keretében bocsátott az egyesület rendelkezésére.
A Fradi-színekben pompázó jármű jelképes kulcsát Martin Strier, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója adta át Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének.

Belül tágas és kényelmes
Belül tágas és kényelmes, több nyugat-európai topcsapat is ezt használja

Martin Strier rövid beszédében kifejtette: nem a Fradi az egyetlen első osztályban szereplő futballcsapat, amelyik MAN gyártmányú autóbusszal jár a meccsekre. Németországban több, Bundesligában szereplő csapat is ezt a márkát használja, de más országok, így Svájc vagy Franciaország több élvonalbeli csapata is oroszlános jelzéssel ellátott járművel utazik.
Kubatov Gábor elmondta, gyártóként az MAN ugyanúgy az első helyen kíván szerepelni a konkurensei között, ahogyan az FTC futballcsapata is első kíván lenni a bajnokságban. Ez a közös nevező jó alapot teremt a két partner hosszú távú együttműködéséhez.

Az új busz a közlekedési szakmédia figyelmét is felkeltette. Az autoszektor.hu-honlapon Alföldy Miklós mutatta be a luxusjárművet.

Át is adjuk neki a szót…

„Az új jármű a tavalyi hannoveri IAA szakmai kiállításon bemutatott Neoplan Tourliner háromtengelyes változata, amelyet a Fradi formatervező csapata fel is díszített a klub logójával és a jármű bal oldalát teljes terjedelmében elfoglaló, természetesen zöld színű FERENCVÁROS felirattal.
A járművet 460 lóerős motor hajtja, 12 fokozatú automatizált sebességváltón keresztül. Rendelkezik minden olyan, ma már nagyrészt kötelező elektronikai berendezéssel, amely a futballcsapat biztonságos célba érkezését szolgálja. Így a menetstabilizátor rendszer mellett sávelhagyás-figyelmeztető berendezés, távolságkövető tempomat és automatikus vészfékező-rendszer is megtalálható a járműben. Az új Neoplan Tourliner emellett megfelel a legújabb borulási-utasbiztonsági előírásoknak is, amely megerősített, acélvázas utasfülkét feltételez.
Az utastér kialakítása, amellett, hogy színvilágában igazodik a zöld-fehér csapatszínekhez, a lehető legmagasabb luxust képviseli. A félbőr ülések mindegyikéhez tartozik USB-port, amelyek segítségével a táblagépek és mobiltelefonok bármikor tölthetők. Az autóbusz video- és Hi-Fi rendszerét HDMI csatlakozóval is ellátták, így utazás közben is visszanézhetők a csapat felkészítését szolgáló filmek is. A járművet a speciális igényeknek megfelelően a szokásosnál nagyobb italhűtő berendezéssel is felszerelték.”

Azért is gondoltuk, hogy szakember mutassa be a buszt, mert azzal talán más egyesületek buszvásárlásához is ad támpontokat. Igaz, ezt a bizonyosat a Fradi nem vette.

• Sz. I.
• Fotók: autoszektor.hu