CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Letették a Budapesti Honvéd SE új vívócsarnokának alapkövét is

honved vivo

A tervek szerint tavasszal vehetik birtokba a klub vívói és öttusázói a Budapesti Honvéd SE új vívócsarnokát, amelynek alapkövét kedden tették le ünnepélyes kerekek között a Dózsa György úti sporttelepen.

Az eseményen – amelyen megjelentek az egyesület korábbi és mai legjobbjai – Simicskó István honvédelmi miniszter köszönetet mondott a kormánynak és a Magyar Vívó Szövetségnek (MVSZ), hogy a csarnok megépítésével a BHSE is a fejlődés útjára léphet, amihez nagy szükség van megfelelő létesítményekre.
“A vívás a legsikeresebb magyar olimpiai sportág 37 aranyéremmel. A BHSE sportolói 1377 érmet nyertek olimpián, világ- és Európa-bajnokságon. Az egyesületi rangsorban vívóink 275 éremmel a második, míg az öttusázók 185-tel a harmadik helyen állnak” – ismertette a klubelnök.
Hozzátette, az edzők és a versenyzők is megérdemlik az új vívócsarnokot, hiszen a jelenleg használt patinás termet már kinőtték. “Az új vívóteremmel a magyar sport is gazdagodik majd” – vélekedett.
Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke elmondta, 2013-ban fogalmazódott meg, hogy szükség van egy új vívóteremre. “A munkálatok már elkezdődtek a főépület közvetlen közelében, az átadást tavaszra tervezzük, bár ez időjárásfüggő” – tette hozzá. Kiemelte, az öttusázókkal közösen hozták meg a döntést, az MVSZ-hez hasonlóan ők is hozzájárulnak anyagilag a létesítmény megépítéséhez.
Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke köszönetet mondott a klub vívóinak és öttusázóinak az eddigi sikereikért, mert ezek alapozták meg a jogos igényt az új csarnok felépítésére.
Az alapkövet Simicskó István, Gergely István, Csampa Zsolt, valamint Kunszt Gábor, a BHSE örökös elnöke és Kállai Ákos, az egyesület világbajnok öttusázója, a női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya tette le Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, férfi öttusakapitány, Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző és Knapek Edina Európa-bajnok tőröző társaságában.

mti.hu