CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

4,5 milliárd forintból újulhat meg a PVSK sporttelepe

pvsk

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, amely három évre 4,5 milliárd forintot biztosít a Pécsi Vasutas Sport Kör számára a tervezett infrastruktúra-fejlesztések végrehajtására.
A dokumentum szerint a kabinet egyetért a PVSK által a 2017 és 2019 közötti évekre kidolgozott centenáriumi sportinfrastruktúra-fejlesztési stratégiájával, és 4,5 milliárd forint értékben támogatja annak megvalósítását – az ingatlanszerzésre fordítandó összegen felül.

A határozat szerint évente 1,5 milliárdot folyósítanak az egyesület részére, ezen felül a „kincstári díjak és a tranzakciós illeték finanszírozására„ is juttatnak 16 millió forintot.
A fejlesztések központi helyszíne a PVSK Verseny utcai sporttelepe, így például több ott található ingatlan is állami tulajdonba kerül majd.
A mostani kormányhatározat megszületése előtt már elkezdődtek a fejlesztések az egyesületnél, hiszen a fennállásának 100. évfordulóját 2019-ben ünneplő klub több beruházást is elindított, illetve befejezett az elmúlt időszakban.

Tavaly június elején adták át az egyik Verseny utcai épület tetőterét, amelyet ötvenmillió forintból – főleg taós támogatásokból – újítottak fel. A 245 négyzetméteres létesítményben hat új irodahelyiséget, kiszolgálóegységeket és tárgyalót alakítottak ki, ez a felnőtt kosárlabda-szakosztály és a férfi, valamint női utánpótlás kosarasok főhadiszállása, de itt dolgozik a focisták és a pólósok menedzsmentje is.
Idén nyáron előbb a Petőfi utcai Angster Iskola felújított tornatermét adták át, majd a Verseny utcában avatták fel a megszépült műfüves, kis méretű futballpályát.

Azóta pedig elkezdődtek az új, 860 milliós multifunkcionális sportcsarnok kivitelezési munkálatai is. Az új sportlétesítmény több mint száz fős lelátóval, közösségi térrel, öltözőkkel, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségekkel is rendelkezik majd, és átadását követően jelentős mértékben javíthat a város sportlétesítményi helyzetén.

bama.hu