CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Új tornacsarnok a Jászságban

Jászfelsőszentgyörgy

A kormány három éve döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programról, amelynek keretében 25 tanuszoda, 27 tornaterem, 24 iskolai tanteremfejlesztés és 5 teljesen új iskola valósul meg. A fejlesztések nagy részben lezárultak vagy kivitelezés alatt állnak.

A legújabb eredmény: új tornacsarnokot kapott Jászfelsőszentgyörgy. Az önkormányzattal rendelkező települések között a leghosszabb névvel rendelkező, kétezer lakosú község 736 négyzetméteres, új létesítményében valamennyi kispályás labdajátékra alkalmas terem, öltözőegyüttes és szertár is helyet kapott. A mintegy 250 millió forintos beruházás keretében gondoskodtak a tornaterem teljes felszereléséről, sportszerekről és az öltözők bútorzatáról is.
Nem kizárólag a helyi diákok testnevelésórái kapnak helyet benne, hanem színhelye lesz a település közösségi, szabadidősport- és kulturális eseményeinek is.

Mondhatnánk úgy is: kölcsön kenyér visszajár…

Szabó Tünde az avatóünnepségen
Szabó Tünde az avatóünnepségen

– Negyvenöt évvel ezelőtt ésszerű és praktikus megoldás volt a művelődési ház nagytermét átengedni a testnevelésóráknak – mondta Zelenai Tibor Károlyné, Jászfelsőszentgyörgy polgármestere –, de az idő meghaladta ezt a megoldást, a kor követelményeinek megfelelő körülményeket kellett teremteni. Ezt a lehetőséget adta meg a most befejezett építkezés.

Az átadóünnepségen részt vett dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, és többek között azt fejtette ki:
„Felismerve, hogy az iskolai testnevelés során szerzett élmények megalapozzák az aktív életmódhoz kötődést, a kormány kiemelt célja volt, hogy ennek a lehetőségét lakóhelytől függetlenül minden iskoláskorú fiatalnak biztosítsa.” Kifejezte az örömét, hogy a községben ehhez ilyen magas színvonalú létesítmény megvalósításával járulhatott hozzá a kormányzat.

• Sz. I./mti.hu/szoljon.hu
• Fotók: Facebook