CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Sportegyesületi konferencia – eredmények 35 ezer európai sportegyesület működéséről!

TF konferencia

November 30-án, csütörtökön 10 és 16 óra között a Magyar Sport Házában (XIV. kerület Istvánmezei út 1-3.) rendezik a Társadalmi befogadás és önkéntesség az európai sportegyesületekben elnevezésű kutatás hazai záró konferenciáját. Az eseményt a Testnevelési Egyetem és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar közösen szervezi az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával.

A csaknem 35 ezer európai sportegyesületben elvégzett kutatás időtartama három évre terjedt ki (2015–2017), s a konzorcium vezető intézményeként a Dél-dániai Egyetem koordinálta tíz európai ország kutatóinak részvételével. E nagyszabású projektet idehaza a Debreceni Egyetem kezdte el, tőle vette át, és fejezte be a Testnevelési Egyetem.

“Az európai sportegyesületi működés mechanizmusok tudományos igényű feltárása során igen korlátozott tudásunk van. A SIVSCE kutatás arra tett kísérletet, hogy olyan adat-együttest hozzon létre, mely összehasonlítható módon tudja elemezni az európai országok sportegyesületeinek jellemzőit – hangsúlyozta Dr. Perényi Szilvia, a Testnevelési Egyetem adjunktusa, a hazai kutatás vezetője.

A projekt 7 munkacsomagból állt, melyek egymásra épülve és egymást kiegészítve alkottak egységes egészet. A kutatás lebonyolítása minden résztvevő országban azonos módon és egységes módszertan alkalmazásával történt. A partnerországok és a partnerkutatók a feltárt eredményeket, elemzéseket és az azokból következő fejlesztési javaslatokat 5 riportban és 5 gyorsjelentésben tették közzé, melyek elérhetők az Európai Unió minden tagországában. Az írásos anyagokon kívül egy európai konferenciát szerveztek Brüsszelben és nemzeti konferenciákat minden partnerországban. A projekt nyolcadik konferenciájával most Magyarországon van a sor, hogy a hazai szakemberek is betekintést nyerhessenek az európai egyesületek életébe, a társadalmi szervezetekként a befogadásban és önkéntességben játszott szerepébe.

A konferencia résztvevői válaszokat kapnak olyan kérdésekre, mint hogyan tehetjük hatékonyabbá a sportegyesületek működését, hogyan növelhetjük taglétszámukat, hogyan könnyíthetjük meg finanszírozhatóságukat. A résztvevők új ötleteket, újításokat és innovatív irányokat is vihetnek magukkal sportegyesületeik fejlesztéséhez.

A konferenciára sportegyesületek, sportszövetségek, önkormányzati és állami sportirányítási szervek és képviselőit várják a szervezők. A Magyar Sport Házában rendezendő konferencia részletes programja és a jelentkezés itt érhető el.

A konferenciára a következő linken jelentkezhet: RÉSZT VESZEK