CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Nagy Réka a második Európában

Zágráb

A kétszeres EYOF-győztes úszót, Nagy Rékát Zágrábban, az Európai Olimpiai Bizottság 46. közgyűlésének gálavacsoráján másodikként szólították színpadra. Ő lett a második a 7. Piotr Nurowski-díj, az Európa legjobb fiatal sportolója versenyében. A fiatal magyarral színpadra hívták a MOB elnökét, Kulcsár Krisztiánt is. A díjátadáson jelen volt Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és Janez Kocijancic, az európai szervezet elnöke.

A magyar sportoló a cseh Filip Nepejchallal, a görög Dimitriosz Papadimitriuval, az olasz Letizia Paternosterrel és a török Mihrac Suhhal volt versenyben az elismerésért. Az első helyet, egyben a 7. Piotr Nurowski-díjat az olasz kerékpáros leány, Letizia Paternoster nyerte el

Réka az EYOF-on
Réka az EYOF-on

Minden alkalommal jó érzés felsorolni Réka győri teljesítményét: aranyérmet szerzett a 200 és 400 méteres vegyes úszásban, második lett 800 méter gyorson és a 4×100-as női vegyes váltó tagjaként. A mix vegyes váltóval és a női gyorsváltóval pedig a harmadik helyen végzett. A 200 méteres vegyes úszásban elért 2:14.80-as ideje EYOF- és magyar korosztályos csúcs volt.

„Másodiknak szólítottak a színpadra, amit nagy megtiszteltetésnek tartok – mondta a BVSC-Zugló úszója Zágrábból az utanpotlassport.hu munkatársának. – A családommal vettem részt a gálán, és mivel már maga a jelölés is meglepett, és megtisztelőnek tartottam, természetesen nagyon örülök a helyezésemnek.”

Elmondta azt is: nem maradt hiányérzete. „Nyilván megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha…, de nincs kétségem afelől, hogy az olasz lány megérdemelten nyerte el a díjat.” Úgy fogalmazott: az elismerés pluszt ad a felkészüléséhez. Amire amúgy szüksége is van, mert szinte egyidejűleg értesült a másik megtiszteltetéséről: a szövetség nevezte a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságra.

A díj névadója, a lengyel teniszező, Piotr Nurowski 1973 és 1980 között a Lengyel Atlétikai Szövetség, majd 2005-től a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke, továbbá a gyermek- és utánpótlássportért felelős sportszövetség alelnöke. Tragikus körülmények között, repülőgép-szerencsétlenségben hunyt el 2010-ben.

• Sz. I./mob.hu, utanpotlassport.hu
• Fotók: mob.hu, utanpotlassport.hu