CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Az MTK Budapest nyerte a 2017-es, nem hivatalos egyesületi pontversenyt

mtk-sajtoanyag1 (2)

Az olimpiai sportágakban, olimpiai versenyszámokban a 2017-es felnőtt világ- és Európa-bajnokságokon elért 1-6. helyezések alapján, a Magyar Olimpiai Bizottság Sportigazgatóságának pontszámítása szerint az MTK Budapest nyerte az egyesületi pontversenyt.

„Az utánpótlás-világversenyek, a különböző korosztályos versenyek eredményeit is kalkulálva akár más is lehetne a kép. Jelen esetben kizárólag a felnőtt világversenyekkel, világ- és Európa-bajnokságok első hat helyezésével számoltunk, kifejezetten az olimpiai versenyszámokra koncentrálva” – hangsúlyozta Fábián László sportigazgató. Az olimpiai bajnok öttusázó hozzátette: az egyesületi rangsor nem egy hivatalos verseny, azt a MOB állítja össze az előző év eredményei alapján; az éves pontszámítás a hosszútávú sportszakmai elemzéshez szükséges.

Az első az MTK Budapest, második a Vasas SC, harmadik az UTE. Az első kettő egyesület között 2,4 pont döntött az MTK Budapest javára, utóbbiak sikerében jelentős szerepe volt a phjongcshangi téli olimpiára készülő rövidpályás gyorskorcsolyázóknak. Érdekességként, a Győri Vízisport Egyesület egyetlen sportág, a kajak-kenu eredmények, az Iron Aquatics Corporation Kft. pedig az úszóeredmények alapján került a dobogós klubok közelébe; utóbbi Hosszú Katinka eredményeinek köszönhetően.

olimpia.hu