CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Tizenharmadszor Kupagyőztes a Győri Audi ETO KC

Budapest, 2018. április 1.
A kupagyõztes gyõri csapat a kézilabda nõi Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - Érd HC mérkõzés után a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 1-jén. A Gyõri 13. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, miután 27-23-ra legyõzte az Érd HC csapatát.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A Győri Audi ETO KC 13. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, mivel 27-23-ra legyőzte az Érd HC csapatát a vasárnap délutáni döntőben a Papp László Budapest Sportarénában.

A bajnok győriek közül Tomori Zsuzsanna, Nora Mörk és Stine Oftedal, az érdiektől pedig Klivinyi Kinga hiányzott sérülés miatt. Jobban kezdték a finálét az érdiek (0-3), több mint öt perc után született meg az ETO első gólja, de mivel a folytatásban hatékonyabbá vált a védekezése, a 21. percben átvette a vezetést a Győr (9-8). A továbbiakban is színvonalas volt a játék, a nagy küzdelemben egy gólnál nagyobb különbség egyik csapat javára sem alakult ki, a szünetben az Érd állt jobban (12-13).

A második felvonás elején Katarina Krpez Slezak vezérletével őrizte előnyét a Pest megyei együttes, sőt a 39. percben ismét három találat volt a különbség. Görbicz Anita három, illetve az érdiektől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez két góljával azonban hat perc alatt fordított a Győr (21-19).

Az egyik oldalon Cornelia Nycke Groot, a másikon pedig Kiss Nikolett pillanatai következtek, és amikor – az 56. perc elején – Anja Althaus is betalált, újra kettővel vezetett a Győr (25-23).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a döntő, mivel az ETO a hajrában keményen védekezett, ezt kihasználva növelni tudta a különbséget, és megszerezte története 13. Magyar Kupa-elsőségét, ezzel az örökrangsor élére állt.

Eredmény:
női Magyar Kupa, döntő:
Győri Audi ETO KC-Érd HC 27-23 (12-13)
a legeredményesebb játékosok: Görbicz 7, Groot 6, González 4, Puhalák 3, illetve Krpez Slezak 6, Kiss N. 4, Signaté 3

A FERENCVÁROS A BRONZÉRMES
A Ferencváros 25-21-re legyőzte vasárnap délután a Siófok csapatát a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredmény:
női Magyar Kupa, a 3. helyért:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 25-21 (11-14)
a legeredményesebb játékosok: Schatzl, Van der Heijden 5-5, Pena, Háfra 4-4, illetve Nze-Minko 8, Böhme 5, Jezic 3

Mindkét csapat kapusai jól kezdték a meccset, támadásban pedig a Siófok volt pontosabb, és a világbajnok francia Estelle Nze-Minko vezérletével állandósította egy-kétgólos vezetését. A válogatott Háfra Noémi góljaival igyekezett tartani a lépést ellenfelével a Ferencváros, de a dán Simone Böhme találataival kihasználta emberelőnyét és elhúzott a Siófok, ezért Elek Gábor vezetőedző a 22. percben időt kért (7-12).

A fővárosiak több mint hat perc után dobtak ismét gólt, ezt követően a Siófok több mint hét percig nem talált be, ám utóbbi ennek ellenére hárommal vezetett a szünetben (11-14). Ehhez jelentősen hozzájárult, hogy az FTC az első félidőben tízszer adta el a labdát.

A második felvonásban is hullámzó volt a játék képe, és mivel a siófokiaknak ismét volt egy hat és fél perces gól nélküli időszakuk, ellenfelük viszont motiváltabbnak tűnt, mint az első félidőben, egyenlített a Ferencváros (15-15).

A zöld-fehérek 8-2-es sorozatot produkáltak, és az idény végén távozó holland Laura van der Heijden ötödik góljával először vezettek a meccs során (18-17). Remek védekezésükre a Siófok csakhamar megtalálta az ellenszert, így szoros hajrára volt kilátás. Egyik csapaton sem látszott, hogy egy nappal korábban kiélezett elődöntőt vívott és csak hétméteres-párbajban veszített.

A büntetőkkel ezúttal is hadilábon állt mindkét együttes, sőt az FTC megint hullámvölgybe került és kilenc percig akcióból sem talált be (20-20). Schatzl Nadine és Nerea Pena eredményességének köszönhetően azonban új lendületet kapott a csapat, újra összeállt a védekezése, 11 percig nem kapott gólt, így az első félidei gyengébb teljesítménye ellenére végül magabiztosan szerezte meg a bronzérmet.

mti.hu