CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Fallabda ob – Az egri Dobó téren üvegpályán játszanak az érmekért

dobo_ter-1038x576

Egerben, részben a Dobó téren felállított üvegpályán rendezik május végén a fallabdázók országos bajnokságát – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

Welesz Balázs, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke közölte: a május 24. és 27. között sorra kerülő 30. Marshall országos egyéni squash bajnokság és fesztiválra minden eddiginél lényegesen nagyobb számú indulót várnak.
Az üvegpályás mérkőzésekre már elkezdődött a napijegyek értékesítése, míg az ob másik helyszínén, az Invest Sportcentrumban rendezett összecsapások ingyenesen látogathatók – tette hozzá.
A legjobb 8-8 női és férfi játékos május 26-án már az egri Dobó téren felállított üvegpályán mérkőzik egymással, az elődöntőket és döntőket a zárónapon ugyanitt rendezik, utóbbiakat az M4 Sport is közvetíti.
Kiemelte: az indulók között van a 14-szeres magyar bajnok Krajcsák Márk, aki a várakozások szerint nagy csatában védheti meg címét. Rajta kívül már visszavonult és külföldön élő élvonalbeli játékosok is neveztek – jegyezte meg az érdeklődésre utalva. A versenyzők világranglista-pontokat is szerezhetnek az egri országos bajnokságon.
Jelezte, a fallabdát 30-50 ezren játsszák rendszeresen és több mint félmillióan próbálták ki eddig Magyarországon, s a sorrendben 30. ob egyik legfontosabb célja a sportág népszerűsítése. Gulyás István, az Egri Squash Sportegyesület elnöke elmondta: az elmúlt 10 évben nem volt üvegpályás verseny Magyarországon, így a Dobó téren felállított látványpálya a világ emblematikus fallabda helyszínei közé emeli Magyarországot és Egert.
Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az ob négy napján a délutáni mérkőzéseket bemutatók és koncertek színesítik majd, fesztivállá bővítve a sportági seregszemlét, melynek megszervezése így mintegy 5-6-szorosába kerül a korábbi országos bajnokságoknak.

hbj \ brr \ sag

MTI