CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Dr. Kovács Antal lesz a Magyar Cselgáncs Szövetség szakmai alelnöke

JOvács Antal310_thumb

Az olimpiai- és világbajnok dr. Kovács Antal a SOSZ elnökségi tagja lesz a Magyar Cselgáncs Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke.

Erről Tóth László, a szervezet nemrég újraválasztott elnöke beszélt kedden az M1 aktuális csatornának. Hozzátette, a szövetségi kapitányi posztot a férfiaknál Pánczél Gábor, a nőknél pedig Toncs Péter tölti be a továbbiakban is. Mellettük hosszú idő után szerepet vállal a sportágban Hajtós Bertalan, aki a férfiak szövetségi edzőjeként dolgozik tovább, míg a nőknél ugyanezt a feladatkört Braun Ákos látja majd el.
Tóth László kiemelte, a magyar szövetség egy “Mourinho-szintű” edzővel is kiegészül, a japán Micutosi Nandzso – aki a riói olimpia előtt négy évig dolgozott a japán válogatott mellett – főtanácsadóként ad segítséget a szakmai munkához.
Az MJSZ elnöke kifejtette, bízik benne, hogy a magyar cselgáncssport hamarosan visszatér a világ élvonalába. Elmondta, most egy sikeres korosztály kiöregedőben van, utánuk pedig egy kisebb lyukat találni, azonban az ifjúságiak között rendkívüli eredményeket értek el, így a mostani 16-17 éveseket kell úgy menedzselni, hogy két három év múlva már a felnőttek között is ott legyenek a legjobbak között. Emellett pedig a 23-25 éveseket igyekeznek bent tartani a sportági vérkeringésben, és a tokiói, valamint az azt követő olimpia lehetőségét kell biztosítani nekik – mondta.
sgg \ ske \ gry

MTI