CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Madaras Norbert és Varga Dániel visszavonul

DB742D5B-4B40-4BBD-9455-6BA54B267A24
Befejezi pályafutását Madaras Norbert és Varga Dániel, ám a  vízilabda sportágtól nem szakadnak el, sőt! Az FTC-PQS férfi vízilabdacsapatának sajtótájékoztatóján nemcsak a visszavonuló játékosokról esett szó, hanem egyúttal bejelentették: a következő szezontól – többek mellett – az együttest erősíti a szolnoki Aaron Younger és Mezei Tamás is.

Madaras Norbert  kétszeres olimpiai bajnok már fél éve óriási szerepet vállalt a szakosztályéletében. Elnöke lesz a vízilabda csapatnak.

– Az elmúlt időszakban már párhuzamosan végeztem a munkám. Egyrészt a medencéből, másrészt pedig félig-meddig vezetőként. Nagy kihívás számomra az elnöki munka. Úgy érzem, hogy kerek egész pályafutást zártam le. Számtalan emlékkel. Hiányozni fog az öltöző hangulata, a nagy tétmérkőzések előtti izgalom, de remélem, hogy amit az elmúlt 2-3 évtizedben, melyet ebben a sportágban töltöttem – át tudom adni a játékosoknak.

Varga Dániel olimpiai bajnok a Ferencváros ifjúsági csapatának edzője lesz.

“Csodálatos volt a pályafutásom. Hiányérzet nincs bennem. Már régóta tudtam, hogy tréner szeretnék lenni és fiatalokkal foglalkozni. A 15-16 éves korosztálynak fontos, hogy olyan mentális erővel lépjenek tovább, ami elengedhetetlen. Szerintem meglátásaimmal segíthetem a munkájukat.

– Tudjuk, hogy te nemcsak a sporttal, hanem a művészettel is foglalkozol. A festészet mennyire maradt meg az életedben?

– Furcsa dolog, mert ha fél évvel ezelőtt kapom ezt a kérdést, azt mondtam volna, hogy háttérbe szorult, de most ismét ihletett kaptam. Talán nincsenek véletlenek. A fiatalok pedig inspirálnak nemcsak a vízben, hanem a vásznon is. Nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, hogy ezt a lehetőséget megkaphattam. Büszke vagyok rá.