CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Glasgow-ban hatalmas magyar sportdiplomáciai siker született

kezilabda-valogatott-1024x577

Magyarország és Szlovákia rendezheti 2022-ben a férfi kézilabda-Európa-bajnokságot – erről a kontinentális  szövetség (EHF) glasgow-i kongresszusán született döntés.

A riválisok között volt a belga, a francia és a spanyol szövetség is. A három ország együtt szerette volna megrendezni a kontinens bajnokságot. Némi meglepetésre a dán és a svájci szövetség a szavazás előtt visszalépett a közös pályázatukkal.

A magyar delegációban többek között olyan sportolók kampányoltak a pályázat mellett, mint Nagy László a Veszprém kiválósága, Görbicz Anita a Győr ellenállhatatlan játékosa és a nemrégiben pályafutását háta mögött hagyó olimpiai, világ és Európa-bajnok úszó Gyurta Dániel, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja.

Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke így nyilatkozott a “történelmi siker” után: ” A döntés egyértelmű elismerése az elmúlt évek munkájának, hiszen többször bebizonyítottuk már, hogy megbízható szervezők vagyunk, és garantált a színvonalas és méltó rendezés”

Fotó forrás: 24.hu