CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Marco Rossi az új szövetségi kapitány a labdarúgó válogatott élén

marco-rossi-e1496134640205

Már nem Georges Leekens vezeti a magyar labdarúgó válogatottat, helyét az olasz, a Honvéd csapatával 2017-ben bajnoki címet nyert Marco Rossi veszi át.

A belga Georges Leekens csak felkészülési meccsen irányíthatta a magyar válogatottat, ezen a négy meccsen háromszor vereséget szenvedett a csapattal, csak a fehéroroszországi 1-1-en nem vesztes csapatnak volt a kapitánya (kikapott vele a csapat Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától is).

Az MLSZ közleménye kitér arra, hogy a Georges Leekens által összeállított csapat játékban nem mutatott határozott fejlődést, sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. A vezetőség ezek után döntött a kapitány szerződésének felbontásáról. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre.

Rossinak a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájában már tétmérkőzéseken kell kialakítani annak a csapatnak a gerincét, amely képes lesz a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni.

Marco Rossi 2020 nyaráig szóló szerződést írt alá. Az olasz szakember a Honvéddal nyert bajnoki cím előtt bronzérmet is szerzett a kispesti együttessel, majd idén a szlovákiai DAC csapatával is.

Fotó forrás: 24.hu