CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Érem nélkül a cselgáncs világbajnokságon

dr-toth-laszlo

Tóth László, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöke csalódott és bosszús, ám látott biztató jeleket is az olimpiai kvalifikációs bakui világbajnokságon.

Nagyon csalódott, hogy nem született magyar érem Bakuban?

Csalódott vagyok és bosszús, de ugyanakkor azt is meg kell, hogy említsem néhány versenyzőnknél láttam a biztatójeleket. Tóth Krisztián 90 kilogrammban 5. helyezést ért el, ezzel ő lett a magyar küldöttség legjobbja, de végezhetett volna előrébb is. Sajnos a bíráskodásban ismét szemléletváltás történt. A bronzmérkőzés után dühömben odamentem az ítészekhez, hogy megkérdezzem miért születtek olyan döntések, amilyenek a tatamin. A válasz az volt, hogy a jövőben nem szeretnék, ha intésekkel érne véget egy-egy találkozó, így a támadásokat támogatják a bírók. Ezzel nincs is semmi baj, de ha ezt előbb tujuk, akkor más taktikával küzdhetett volna Krisztián is. A többiek esetében Csernoviczky Évának, Pupp Rékának és Ungvári Miklósnak volt olyan sorsolása, amellyel akár a dobogóig is menetelhettek volna, de ilyen a cselgáncs, kikaptak idő előtt és kiestek. Kár érte! Karakas Hedviget dicséret illeti. Sajnos megsérült Ismét a lába mondta föl a szolgálatot, ám remélem, reméljük, hogy mihamarabb rendbe jön és gőzerővel folytatja a már megkezdett olimpiai felkészülést.

Bakuból sok olyan hír látott napvilágot, hogy sem a rendezés, sem a szállás, sem az étkeztetés nem volt megfelelő. A hír igaz?

Maximálisan. Méltatlan voltak a körülmények a szálláshelyünkön, ahol még tíz ország küldöttségét helyezték el. Az étel, az ellátás és a higiénia kritikán aluli volt. Tavaly mi rendeztük a világbajnokságot és a Nemzetközi Judo Szövetségnek az lett a mérce. Baku alaposan elhasalt.

Tokió 2020 ötkarikás játékok. Az olimpiai kvalifikációs sorozat maratoni hosszúságú lesz. Hogyan látja most a magyar esélyeket?

Időben vagyunk még és minden adott ahhoz, hogy meglegyenek Tokióra a kvótáink. Csak a rengeteg munkában lehet bízni. Bakuban is látszódott, hogy a nemzetközi dzsúdó mennyit fejlődik évről-évre. Ettől függetlenül van esélyünk, csak ne legyenek sérülések.

Fotó: 24.hu/forrás