CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Vereség Hollandia ellen a Kézilabda Európa-bajnokságon

hafranoemi-e1543675904389-1024x575

Megkezdte Európa-bajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott is a női kézilabda Montbéliardban. Kezdetnek rögtön a pokolian erős, legutóbb Eb-ezüstérmes Hollandiával csapott össze Kim Rasmussen csapata és 50 percig gyönyörűen tartotta a lépést ellenfelével, a végére viszont elfáradt.

Magyar góllal kezdődött a találkozó, ezután viszont a hollandok vették kezükbe a meccset. Nagy csatában sikerült nem csak kiegyenlíteni, hanem fordítani is, ráadásul Bíró Blanka nagyon jó teljesítményt nyújtott. Rasmussen sokat cserélt, mindig friss ember kapott lehetőséget, nagyon közel volt a vezetés lehetősége is szünetre, végül 11-11-gyel vonultak pihenni a csapatok.

A második félidőben viszont felgyorsította támadójátékát a holland válogatott, ami szemmel láthatóan nem ízlett a mieinknek. Hamar elhúzott ellenfelünk, sokáig csak Háfra Noémi távoli bombái tartották meccsben a magyar csapatot. Nehéz szülés volt, de sikerült visszakapaszkodni 22-22-re tíz perccel a meccs vége előtt.

Ekkor azonban elcseréltük magunkat, emberhátrányban pedig nem bírta a tempót a magyar csapat. Hollandia elrohant mellettünk, ráadásul sem Bíró, sem Kiss Éva nem tudott segíteni védésekkel, bezzeg a túloldalon Wester nagyon elkapta a fonalat. Az 55. percben még az is félő volt, hogy nagy arányú vereség lesz a vége. Rasmussen gatyába rázta a csapatot, amely az utolsó másodpercig foggal-körömmel küzdött, végül háromra tudta csökkenteni a különbséget.

Az utolsó tíz percig ragyogó volt a magyar csapat, ám a végére elfáradtunk.

Európa-bajnokság, C csoport, 1. forduló
Magyarország – Hollandia 25-28 (11-11)