CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Idén is március 31-ig lehet jelentkezni a MOL Tehetségtámogató Programra

mol

A MOL Alapítvány 2019-ben ismét meghirdeti a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot azoknak a 10-18 év közötti magyarországi általános és középiskolás diákoknak, akik jó eredményeket értek már el egy sportágban országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

Pályázni az alábbi célokra lehet (egy pályázó csak egy kategóriában nyújthat be pályázatot!):

A. Eszközvásárlás a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez (felszerelés, sporteszközök stb.)
B. Útiköltség-támogatás, aminek a segítségével a pályázók eljuthatnak a hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra, valamint a nemzetközi és országos versenyekre (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj)
C. Egyéb, pályafutáshoz kapcsolódó költségek, amelyek a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében és amelyek nem férnek bele az A vagy a B kategóriába (pl. koreográfus óradíj, pályabérlet stb.).

Kik pályázhatnak?

Egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be bármilyen sportág versenyzői (egyéni és csapatsportban érdekelt sportolók egyaránt), akik
– magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők
– rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
– 10. életévüket legalább a 2019. évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2019-ben töltik be, ill. azok, akik 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók és még nem tettek érettségi vizsgát
– legalább országos versenyen elért 1-3. helyezéssel vagy nemzetközi versenyeken elért 1-10. helyezéssel rendelkeznek

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2019. május 1. – 2020. február 28.

A pályázatokat kizárólag az online pályázati felületen lehet benyújtani:

http://opa.molalapitvany.hu

A pályázatok benyújtása regisztrációhoz kötött, amelyet csak felnőtt nagykorú személyek végezhetnek el (18. életévet betöltött pályázó, szülő, tanár).

A pályázatok online benyújtási határideje: 2019. március 31. 24.00

A pályázatokról a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozza meg 2019. május végéig.

A MOL továbbra is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. További információért, kérjük írjon a info@molalapitvany.hu e-mail címre!

2018-ban összesen 70 fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét közel 25 millió forint értékben.
A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 5000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette.

Pályázati felhívás