CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Öttusa Vb-re készülve Budapesten

Földházi_Zsófia_öttusázó

– Túl vagyunk a vízkereszten, de az öttusázók nem pihennek, de ez nem csoda hisz Budapest rendezi a Világbajnokságot. Nagyon hajtós az évkezdet?
– Talán minden évben van egy ilyen lendület, legalábbis egy ilyen sikeres év után szerintem alátámasztja az emberben azt a részt, hogy egy kicsivel könnyebben áll bele a munkába, ez most jelenleg ugyanígy volt, úgyhogy nagyon örülök, hogy egyébként így kialakult az új életem és az új körülményeknek, hogy egy közeli célt láthatok magam előtt hiszen a Budapesti VB mindenképpen egy meghatározó pont lesz az életünkben. Remélem, hogy a sok érdeklődő is ugyanolyan lelkesen fogják várni, mint az itteniek, meg, mint ahogy én is. Ez egy új közeg lesz nekem, hiszen bármennyire is voltam már Európa Bajnokságon, azért egy VB mindig más. Nagyon jó versenyeket szoktunk rendezni, meg hát azért elég sok sikeres budapesti világbajnokságon vagyunk túl.
– Szinte napra pontosan 1 évvel ezelőtt beszélgettünk, amikor azt mondta, hogy reményeid szerint a 2018 nagyon jó lesz
– Nem mondom, hogy teljesmértékben, hiszen voltak töréspontok hiszen egy sportoló mikor elégedett magával, de természetesen boldogan tudok visszatekinteni 2018-ra és annál lelkesebb vagyok 2019-re
– Olvastam az újévi fogadalmad, nomeg az elmúlt éved összegzését és azt írtad a közösségi oldaladon, hogy a következő év csak jó lehet
– Igazából az elmúlt két év nagyon komoly volt. Leginkább a háttérmunka, a háttérben való készülődés volt nehéz, de hát az már nem fizikális nehézség ugye. Talán ez miatt volt egy-két olyan sérülésem, ami megviselt.
– Nem szabad elfelejtünk, hogy a VB előtt lesz Baselben egy Európa Bajnokság, ami már kvalifikál az Olimpiára.
– Erre mondják, hogy minden sportágnak megvan a maga rendszere, nehéz egyébként erről a rendszerről beszélni, hisz sosem tudom eldönteni, hogy hogy mondjam el ezt. Az VB több kvalifikációs helyet biztosít, mint a VB nekünk Magyaroknak/Európaiaknak, úgyhogy mérlegelni kell, hogy melyik készülünk, de szerintem nem az a lényeg, hogy hol versenyzek, hanem hogy lehetőségem van hazai pályán és hazai közönség előtt versenyezni.
– Tehát számodra az EB egy picit másodlagos?
– Semmiképpen nem szeretnék rangsorolni, mert volt már, hogy belebuktam ebbe. Inkább szeretném ezt a tendenciát akár versenyről versenyre csiszolni. Remélem, hogy mindenhol tisztességes eredményt érek el.
– 3 tehetséges öttusázó hölgy szerepel a válogatottunkban. Milyen a viszony köztetek és mennyire kiélezett a harc?
– Jó viszonyt ápolunk, de viszonylag ritkán találkozunk a felkészülések alatt, hisz ők székesfehérváriak. Edzőtáborokban próbálunk sokat beszélgetni. Azt nem lehet mondani, hogy közeli baráti viszony lenne, de folyamatosan beszélgetünk készülünk és támogatjuk egymást. Jó kis harc lesz, hiszen 3 igen erős lány szerepel a válogatottban, akik egyénileg is nagyon jók, győzzön a jobb.