CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Férfi vízilabdában is bajnok a Fradi

fradi vizi

A  férfi vízilabda ob I döntőjének harmadik mérkőzésén az FTC-Telekom a 8–8-as rendes játékidő után ötméteresekkel 4–1-re legyőzte az A-Híd OSC Újbudát a Komjádi uszodában, így 3–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és megvédte a bajnoki címét. A Fradi ezzel a 23. bajnoki elsőségét szerezte meg.

Megvédte a bajnoki címét a Ferencváros (Fotó: Balogh László)


E. ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

FTC-TELEKOM–A-HÍD OSC ÚJBUDA 8–8 (1–2, 3–3, 2–1, 2–2) – ötméteresekkel: 4–1
Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Marjay, Kun
FTC: VOGEL SOMA – Sz. Mitrovics 1, VARGA DÉNES 4, Jaksics, Mezei, Younger, VÁMOS 3. Csere: Német T., Jansik Sz., Gór-Nagy, Sedlmayer, Pohl, Kállay. Edző: Varga Zsolt
OSC: B. MITROVICS – Kovács Gergő 1, MANHERCZ K. 2, Randjelovics, HÁRAI 2, Drasko Brguljan 2, Ukropina 1. Csere: Seman, Bundschuh, Erdélyi, Salamon, Tóth M., Burián. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/5
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: 
– Kettő nullás vezetés után a harmadik mérkőzés mindig nehezebb, a pszichés teher miatt nem is kezdtünk olyan jól, mint az előző meccsen. Tavaly sokkal nagyobb hullámot produkáltunk ebben a helyzetben, ezúttal azonban nagyon jól reagáltunk rá. Végig ott voltunk az OSC mögött, a hajrára ritmust is tudtunk váltani, a vezetést is átvettük. Végül az ötösök döntöttek a javunkra – nagyon örülök!
Vad Lajos: – A teljesítménnyel nem lehetek elégedetlen, volt tartásunk, igazi csapatként működtünk, és úgy érzem, beremegett a Fradi ezen a meccsen. Levonjuk a megfelelő következtetéseket, és azok alapján folytatjuk a munkát. Tíz hónap alatt eddig sikerült eljutnunk, még érnie kell a csapatnak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kállay Márk nézett, csak nézett maga elé-fölé, s közben hívta a társakat a vízbe. Unszolásra persze semmi szükség sem volt, az edző Varga Zsolt nagyjából másfél másodperc alatt kiosztott néhány pacsit, aztán játékosai-stábtagjai máris a vízbe gyűrték – ilyen idegbajos mérkőzés után kellett is az aranyérmes-hűs fürdőzés.

Merthogy a komplett lelátó arra készült – persze az OSC-szurkolókat és a csapatot kivéve –, hogy az FTC-Telekom lezárja az A-Híd OSC Újbuda elleni finálét, ám az újbudaiak edzője, Vad Lajos nem véletlenül mondta a férfi vízilabdadöntő második, hazai medencéjében elveszített összecsapása után: menekülnek a győzelembe.

Majdnem menekültek – de csak majdnem.

A Komjádi persze megtelt, a Märcz Tamás szövetségi kapitány mellől már-már elmaradhatatlan „kollégán”, a labdarúgókat irányító Marco Rossin kívül többek között az olimpia bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin is eljött a végjátékra.

A Ferencváros az idősebb Liu fivér által ismertnél jóval vékonyabb jégen táncolt, hiszen – még ha ezt egy-két újbudai pólós másként is érezte a végén – az idény talán legjobb OSC-jét láttuk a Komjádiban, amely majdnem elnyújtotta a bajnoki párharcot.

A trónkövetelő nagyon-nagyon összeszedte a védekezését, ráadásul az előző mérkőzésekhez képest kezdetben alig fújtak emberelőnyt a bírók, egészen a hatodik percig kellett várni az első fórra. Nem potyogtak a gólok, de speciel ha az első negyed vége előtt egy másodperccel Varga Dénes passzából Aaron Younger sikerrel dopplerezik, a teljes párharc találatát láttuk volna.

Kevéssel a második negyed vége előtt, kétgólos hátrányban az FTC-t irányító Varga Zsolt teljesen higgadtan, a figurát magyarázva adott utasításokat a játékosoknak – idegességnek a nyoma sem látszott sem a vízben, sem a parton lévőkön. Bezzeg a harmadik felvonásban, amikor már túl voltunk néhány FTC-kapufán – az összevesző Mezei Tamást és Drasko Brguljant például a bíró békítette össze a medence szélén, és Varga Zsolt sem nyugalmában paskolta meg az időmérő órát egy kontrát látva.

A címvédő a negyedik negyed első percében vezetett először – ki más, mint a megúszó csapatkapitány, Varga Dénes góljával, akiből majd három perccel később, 8–7-es előnynél szakadt ki igazán minden feszültség. Csakhogy a kiállításokat szállító Hárai Balázs a végén világklasszis csavarral egyenlített, így jöhettek az ötméteresek.

Vad Lajos lövésre küldte az addig vízben sem lévő Burián Gergelyt, így talán álomszerű is lett volna, hogy betalál – az ö lövését a kapufa, Salamon Ferencét meg Vogel Soma hárította. Majd ki más, mint az Olympiakosz ellen az európai Szuperkupa-meccset is eldöntő Kállay Márk bevágta az ötöst, így következett a már vázolt életkép, meg a csapatnyi 23-as pólót viselő játékos – az együtt hét gólt szerző Varga Dénes és Vámos Márton vezetésével a 23. bajnoki címét szerezte a Ferencváros.

Ünneplés a trófeával (Fotó: Balogh László)

 

FÉRFI VÍZILABDA OB I, DÖNTŐ
FTC-Telekom–A-Híd OSC Újbuda A végeredmény: 3–0

FTC-Telekom–A-Híd OSC Újbuda 8–6
A-Híd OSC Újbuda–FTC-Telekom 10–15
FTC-Telekom–A-Híd OSC Újbuda
8–8 – ötméteresekkel: 4–1