CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

A kormány 2020-ban 327 milliárd forintot fordít a sportra

RTG_0679

A kormány a 2020-as költségvetésben 327 milliárd forintot szán a sportra, ami négyszerese a 2010-es összegnek, míg az idei évhez képest 24 milliárdos többletet jelent – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár két sportvezetőt idézett beszédében. A 2017-es, Budapesten rendezett vizes világbajnokságról a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke, Julio Maglione azt mondta, hogy az “minden idők legjobb vb-rendezése” volt. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke pedig a kedden véget ért vívó-világbajnokság kapcsán jelentette ki, hogy Budapest “mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett”.


“Az említett idézetek, dicsérő szavak is erősítik a kormánynak azt a szándékát,hogy stratégiai ágazatként kezeli a sportot, hiszen további területeket generál, például gazdaság, turizmus, ezért befektetésként tekint a sportra – mondta Szabó Tünde, aki hangsúlyozta, idén közel 150 nemzetközi sporteseménynek ad otthont Magyarország, és emlékeztetett a legfrissebb döntésre, hogy 2017 után 2027-ben is vizes vb-t rendezhet a főváros. Hozzátette: a vb rangját növeli, hogy a következő budapesti vizes vb olimpiai kvalifikációs lesz.