CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Az MTK lett az idei esztendő legeredményesebb hazai sportegyesülete

mtk-sajtoanyag1

A 2019-ben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsor élén idén a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK Budapest) végzett, a második helyezett a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE), míg a tavalyi győztes, az Újpesti Torna Egylet (UTE) a harmadik helyen végzett.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság Sportegyesületi Bizottsága minden évben közösen készíti el a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett Európa bajnokságokon, Európa Játékokon és a Világbajnokságokon olimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján.
Az MTK Budapest a rövidpályás gyorskorcsolyázói, cselgáncsozói, teniszezői és vívói eredményeinek köszönheti, hogy a képzeletbeli dobogó tetejére állhat: a Liu testvérek hollandiai dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon szerzett arany- és ezüstérmeinek, Babos Tímea női párosban szerzett tenisz világbajnoki címének, valamint Márton Anna és Szatmári András vívók ezüst és bronzérmeinek. A Budapesti Honvéd Sportegyesület második helyezéséhez többek között a birkózó Lőrincz Tamás, az úszó Milák Kristóf és a párbajtőröző Siklósi Gergely egyéni világbajnoki címei kelletek. Míg az UTE harmadik helyezéséhez Kapás Bolgárka és Kozák Danuta világbajnoki sikerei járultak hozzá.
A rangsor további helyezettjei: 4. Graboplast Győr Vízisport Egyesület, 5. Iron Swim Budapest, 6. NKM Szeged Vizisport Egyesület, 7. Vasas Sport Club, 8. BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub, 9. Ferencvárosi Torna Club, 10. Csepeli Birkózó Club

1 MTK Budapest 61,35
2 Budapesti Honvéd Sportegyesület 46,23
3 Újpesti Torna Egylet 28,5
4 Graboplast Győr Vizisport Egyesület 26
5 Iron Swim Budapest 14,25
6 NKM Szeged Vizisport Egyesület 11,75
7 Vasas Sport Club 11,25
8 BEFAG Keszthelyi Erdész LK 9
9 Ferencvárosi Torna Club 7,09
10 Csepeli BC 7