CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

VESZÉLYHELYZET: BETILTOTTÁK A 100 FŐNÉL NAGYOBB BELTÉRI ÉS AZ 500 FŐNÉL NAGYOBB KÜLTÉRI RENDEZVÉNYEKET

rendkívüli

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szólt arról is, hogy intézménylátogatási tilalmat rendelnek el az egyetemeken, valamint arról is beszélt, hogy megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket.

Újságírói kérdésre a miniszter hozzátette, ez azt jelenti, hogy a rendelet visszavonásig az összes magyar sporteseményt zárt kapuk mögött rendezik meg. Ennek megfelelően a sportági szakszövetségek elrendelték az ideiglenes állapot fenntartásáig a bajnoki mérkőzések zárt kapus megrendezését. Minden sportági szakszövetség kidolgozza a zárt kapus rendszerben történő lebonyolítás résztvevők számában történő korlátozását, melynek részleteit a tagszervezetek rérszére elektronikus formában fogják továbbítani.

 

A döntések visszavonásig érvényesek – rögzítette a miniszter, aki jelezte: a következő napokban további kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák a részleteket.

Kormányhatározat letölthető: MK_20_040