CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Nyíregyháza nyerte női röplabda Magyar Kupát

3F2A5004-224E-490B-A0C7-EF6D586BA6C0

A Fatum-Nyíregyháza 3-0-ra legyőzte a Békéscsabát a Ludovika Arénában rendezett női röplabda Magyar Kupa vasárnap esti döntőjében.

A fináléban az a két együttes csapott össze, amely a bajnoki alapszakaszban az első és második helyen végzett: mindkét csapatnak egyetlen veresége volt, éppen a mostani riválisuktól kaptak ki, hazai környezetben.

A szombati elődöntőkben a Németh Szabolcs edzette nyírségiek az UTE felett diadalmaskodtak 3-2-re, a Tóth Gábor irányította BRSE pedig a Kaposvárt győzte le 3-0-ra.

A két csapat kétszer találkozott kupadöntőben, 2018-ban és 2019-ben is a nyírségiek ünnepelhettek.

Az idei finálé remek békéscsabai nyitásokkal indult, a szabolcsiak azonban jó blokkjaikkal hamar egyenlítettek. A hajráig nagy volt a csata, de a végjátékban a BRSE első számú pontfelelősét, a szerb Marta Drpát jól semlegesítették a nyíregyháziak, akik a szlovák Nikola Radosova, a puerto ricó-i Neira Ortiz és a bolgár Ralica Vasziljeva pontjaival előnybe kerültek.

A második szettben jobban kezdett Németh Szabolcs együttese, de Tóth időkérése után rátalált ellenfele játékának ellenszerére a Békéscsaba, amely sokáig vezetett is. A hajrára azonban ismét fordult a kocka, a nyírségiek Radosova és Lacombe Zsófia remek megoldásaival megduplázták előnyüket.
A harmadik játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult: a Fatum játékosai remekül hatástalanították ellenfelük legjobbjait, emellett támadásban is jól teljesítettek. A hajrában Németh azt is megengedhette magának, hogy pályára küldte azokat a játékosait, akik a hétvégén nem, vagy alig kaptak lehetőséget: a Nyíregyháza így is könnyedén, 80 perc alatt legyőzte ellenfelét.


RÖPLABDA, NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Fatum Nyíregyháza–Swietelsky-BRSE 3:0 (20, 21, 17)

Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Szabó P., Adler
FATUM: Radosová 22, Ortiz 13, Lacombe 4, Vaszileva 13, Pintér 7, Najdics 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs, Klaric, Francesco, Varga E. Vezetőedző: Németh Szabolcs
BRSE: Vander Weide 7, Pekárik 8, Drpa 11, Glemboczki 9, Grudina 8, Koseková 2. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova. Vezetőedző: Tóth Gábor
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Hatalmas gratuláció a csapatomnak, hiszen a tegnapi hullámvasút miatt veszélybe került mindaz, amiért eddig dolgoztunk, de akkor is sikerült fordítanunk, ma pedig kőkemény profi munkával győztek és bizonyították, hogy helyén van a szívük. De ez egy közös siker, a játékosokkal, a stábbal és a klubvezetőkkel együtt.
Tóth Gábor: – Jól kezdtük a találkozót, de aztán egyik pillanatról a másikra leállt a védekezésünk és a blokkjaink sem voltak jó ritmusúak, így nem tudtuk megállítani a nyíregyházi támadásokat és kicsúszott a kezünkből a kontroll. Gratulálok a Nyíregyházának, teljesen megérdemelten nyerte meg a döntőt.

Bronzmérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE 3:2 (-22, 19, -21, 19, 8)

TÖBBSZÖRÖS MAGYAR KUPA-GYŐZTESEK
13: Vasas
12: Újpest
9: Nyíregyháza
8: NIM SE, Tungsram SC
6: BSE
5: Eger
2: Vasas Ganzvillamossági, Békéscsaba