CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Magyar Parasport Napja

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar Parasport Napja

.14:00 - 17:00

„Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”

Az Országgyűlés a december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a Kulturális Bizottság ötpárti kezdeményezését. Hivatalosan is országos napja lett a magyar sportnak, a magyar parasportnak, a magyar diáksportnak, és a módosító javaslat megszavazása után, a magyar siketsportnak. A Magyar Parasport Napját ezentúl minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-èn alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között. A mai magyar parasport kialakulásában döntő jelentőségű volt, hogy az első, intézményesített sportszervezetet megalakították olyan legendák, mint Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka, Fejes András, aki az első magyar paralimpiai érmet nyerte, és a Mozgásjavító tanárai, diákjai. A klub a névválasztásával a legendás vízilabdázó és úszó előtt tisztelget, aki lábamputáltként az épek között lett olimpiai bajnok 1932-ben és 1936-ban.

2018. február 22-ét, az első Magyar Parasport Napját (MPN2018) szeretnénk méltóan, érdekesen és emlékezetesen megszervezni. Minden megyeszékhely egy-egy iskolájában sporteseményeket, Budapesten pedig nemzetközi konferenciát szervezünk. Az iskolai programokat a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének koordinálásában és együttműködésével szerveztük.

Az iskolai felhívásunkat és a programot itt olvashatja: http://www.hparalimpia.hu/iskolai-programok-felhivas

A 2018. február 22-i nemzetközi V4-es konferencia programját itt találja:

http://www.hparalimpia.hu/nemzetkozi-konferencia-program

A Lehetetlen Határán c. dokumentum filmet és a fogyatékos sportágakat bemutató kiadványunkat innen töltheti le: http://www.hparalimpia.hu/letoltheto-kiadvanyok-es-film

Részletek

Dátum:
Időpont:
14:00 - 17:00
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Magyar Sport Háza
Istvánmezei út 1-3.
Budapest , 1146
+ Google Térkép
Honlap:
sosz.hu