BVSC-Zugló úszói domináltak a debreceni országos bajnokságon


10 arany, 8 ezüst és 5 bronzéremmel a BVSC-Zugló úszói szerezték a legtöbb aranyérmet a debreceni úszó országos bajnokságon. A Győri Úszó Sportegyesület 9 arany, 4 ezüst és 9 bronzéremmel lett a második legeredményesebb sportegyesület.

A nyitónap a várakozásoknak megfelelően két őrült döntőt hozott 200 pillangón: a férfiaknál és a nőknél gyakorlatilag egy vb-finálé szintjén teljesítettek a magyar világklasszisok, azaz a vb és olimpiai A-szint elérése alapvető volt az élboly tagjainak, a tét a vb-csapattagság volt mindenkinek.

Nos, a férfiaknál leginkább arra figyelt mindenki, hogy kiharcolja-e a gwangjui indulási jogot Cseh László (BVSC), aki 2015-ben arany-, 2017-ben pedig ezüstérmes volt ezen a távon. Nos, a délelőtti, biztató produkciót nem tudta megismételni a magyar úszósport élő legendája, nem bírt lépést tartani Milák Kristóffal (Budapesti Honvéd Sportegyesület) és a fő vetélytársnak vélt Kenderesi Tamással (Pécsi Sport Nonprofit Zrt), így végül akárcsak a tavalyi Európa-bajnokságon, a negyedik helyen végzett, még Biczó Bence (FTC) is megelőzte. Ezzel szemben az élbolyban az Európa-bajnoki címvédő és a riói olimpiai bronzérmes elképesztő párharcot vívott, amit újfent Milák nyert meg – 1:53.19-es ideje a változatosság kedvéért ismét csak jobb, mint amivel Michael Phelps nyerte meg a riói aranyérmet (1:53.36). Kenderesi is kitett magáért, élete legjobbját préselte ki magából így márciusban (1:53.42, két tizeddel jobb a riói harmadik helyet érő eredményénél), azaz ők ketten indulhatnak ezen a távon. Hovatovább az is magától értetődő, hogy Milák és Kenderesi a világ idei legjobb két eredményét érte el – mint ahogy az is, hogy az első négy egyaránt teljesítette az olimpiai A-szintet.

A hölgyeknél szintén őrült csata zajlott, amelyből az Eb-aranyérmes Kapás Boglárka (UTE) jött ki a legjobban, a világ második legjobb idejével nyert – és némi meglepetésre Szilágyi Liliánának (FTC) sikerült megelőznie Hosszú Katinkát (IRON SWIM), és még jobb időt is úszott annál, amennyit Katinka szállított nemrég Marseille-ben, így kiszorította a rövidpályás világbajnokot a vb-csapatból ezen a távon. Lilu egyébként világranglista-3. időt ért el – és természetesen valamennyien teljesítették az olimpiai kvalifikációs szintet.

A nap nyitószámában egyébként Késely Ajna (Kőbánya SC) remek úszással hozta a 800 női gyors bajnoki címét, amivel az ob első olimpiai A-szintjét szállította, valamint a világranglista 3. legjobb idejét.

Kiemelkedő időt úszott Szilágyi Csaba, aki bár nemzetközi viadalokon szerb színekben indul, magyar állampolgárként és a Hódmezővásárhelyi SUVC versenyzőjeként teljes jogú országos csúcstartónak vallhatja magát mostantól. Ráadásul nem akármilyen időt adott át a múltnak: Gyurta Dániel majdnem olimpiai bronzot érő londoni rekordját döntötte meg hét év után (59.40), ami az idei hetedik legjobb idő a világon.

Végre ismét 22 másodperc alá került Lobanovszkij Maxim 50 gyorson, amivel kapásból két A-szintet teljesített: bebiztosította a helyét a vb-csapatban – a második helyezett Németh Nándorral egyetemben –, illetve máris „vonal fölött” van tokiói relációban is. Németh egyébként ígéretes sebességgel jött a napzáró mixed váltó első száz méterén (48.71), akárcsak az őt váltó Kozma Dominik a másodikon (48.51), igaz, ettől még a győriek női úszói behozták a címvédő kvartett elsőnek aztán.

2. nap

A kétszáz pillangó csalódása után Cseh László újfent megmutatta, micsoda sportember: a debreceni országos bajnokság második napján tíz perc leforgása alatt előbb egy ezüst-, majd egy aranyérmet szerzett, utóbbit 200 vegyesen. Ezen a távon szintén a hosszú idő óta egyeduralkodó Hosszú Katinka győzött, míg a többi számban az új hullám söpört, 400 gyorson Milák Kristóf és Késely Ajna, míg ötven pillangón Szabó Szebasztián a világranglista élére ugorva, új országos csúccsal győzött. A Fradi 18 év után nyert újra női váltóaranyat.

Két arannyal és egy ezüsttel vigasztalódott valamelyest Cseh László, aki azért adott némi ízelítőt klasszisából, és tíz perccel az 50 pillangó ezüstérme után remek csatában behúzta a 200 vegyes bajnoki címét Bernek Péter és Verrasztó Dávid előtt. Ezzel elvben kvalifikálta magát a vb-re ezen a távon, sőt, bónuszként – Bernekkel egyetemben – az olimpiai A-szintet is teljesítette. Igaz, a verseny után arról beszélt: ez egy randi volt csupán egy régi szerelemmel, ám a láng egyelőre nem lobbant fel.

Hosszú Katinka „saját” territóriumán szintén egyeduralkodó, 200 vegyesen – mely távon 2013 óta veretlen 50-es és 25-ös medencében egyaránt – simán hozta a kötelezőt, bár árnyalatnyival gyengébb idővel, mint amennyivel Marseille-ben győzött (és tegyük hozzá, előtte 400 gyorson is odatette magát egy bronzérem erejéig). Ezen a távon inkább az okozott izgalmat, hogy Katinka mögött ki lehet a második induló a gwangjui világbajnokságon, a döntőben pedig Jakabos Zsuzsanna nem csupán ezüstérmet szállított, de jobb időt ért el a rangsorban eddig második Sebestyén Dalmánál, kiszorítva győri klubtársát erről a távról.

Négyszáz gyorson ugyanakkor már az új korosztály, a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia két hőse, Milák Kristóf és Késely Ajna remekelt. Kristóf megmutatta, komolyan gondolja, hogy ezen a távon is mutat valamit klasszisából, Ajna pedig a 800 után itt is megvédte címét, sőt – Kapás Boglárkával egyetemben – még az olimpiai szintidőt is teljesítette (Kapás pluszban a vb-re is kvalifikálta magát).

Ötven pillangón a Győr színeiben induló, vajdasági születésű Szabó Szebasztián egészen döbbenetes időt úszott, első magyarként került 23 másodperc alá – ez a világ idei legjobb eredménye, és a 2015-ös kazanyi világbajnokságon még ezüstérmet ért volna (a tavalyi glasgow-i Eb-n negyedik helyet). A hölgyeknél Molnár Flóra megvédte címét.

A 4×200-as gyorsváltóban a BVSC a két „friss” igazolással, Cseh Lászlóval és Németh Nándorral természetesen lenyomta a két motorját vesztett, bár így is remekül küzdő egri kvartettet. A nőknél ugyanakkor óriási meglepetésre, igaz, szintén két új klubtag, Verrasztó Evelyn és Szilágyi Liliána hathatós közreműködésével a Ferencváros vitte el a pálmát. A zöld-fehérek női váltóban utoljára 2001-ben diadalmaskodtak.

3. nap

Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét repesztette. Négyszáz vegyesen Verrasztó Dávid a világ idei második legjobb idejével győzött, és Hosszú Katinka trónja is érinthetetlen. A kétszázas távok közül háton Telegdy Ádám a világranglista második, míg Burián Kata a harmadik helyére úszott, míg mellen sikerült összehozni egy holtversenyes aranyat Horváth Dávid és Kutasi Máté révén.

Németh Nándor az országos bajnokságon immár harmadik éve úszik egészen parádés időket száz gyorson: két éve itt robbant be 17 évesen egy 48.64-es országos csúccsal, tavaly 48.31-gyel védte meg címét, az idén pedig újból döbbenetes eredménnyel rukkolt elő: immár 48.17-re vitte le a rekordot, amit még Kozma Dominik úszott csúcsformában (48.26) a 2017-es budapesti vb-n, a bronzérmes gyorsváltó első embereként.

Ez az eredmény világviszonylatban is megállja a helyét (amellett, hogy természetesen olimpiai A szint): negyedik a világranglistán, Európában pedig momentán az első. Kozma másodikként ért be, ám neki még küzdenie kell a vb-indulás jogáért, mivel 0.09-cel elmaradt a gwangjui szinttől. Ugyanezen a távon a hölgyeknél Jakabos Zsuzsanna az 1-es pályáról vitte el az aranyérmet – további „értéknövelő”, hogy tette mindezt egy 400 vegyessel az izmaiban (ott bronzérmet szerzett).

A nap végén aztán jött a „visszavágó”, a sprinterek a 4×100-as gyorsváltókban is kardoztak egy komolyat, a két fő esélyes, a BVSC és a Győr között az utolsó hossz előtt egyetlen század volt a különbség, aztán jött Németh Nándor, és eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A hölgyeknél egy ideig a Fradi vezetett, ám a győri rakéták, Gyurinovics Fanni és Jakabos Zsuzsanna nem hagytak kétséget afelől, hogy ismét övék lesz az aranyérem.

A klasszikus magyar számban, 400 vegyesen parádés meccset vívott Verrasztó Dávid, Bernek Péter és Gyurta Gergely – az Európa-bajnok szokás szerint remek taktikával nyerte meg a versenyt, igaz, Bernek óriásit hajrázott, de 15 századdal Verrasztó mögött érte el a falat. Ez annyiban volt fontos, hogy így eldőlt, ők ketten indulhatnak ebben a számban, Gyurta Gergelynek nem sikerült odaférkőznie. Egyébként elég jól mentek az urak, Dávid a világranglista második, Peti pedig a harmadik helyére ugrott az itteni produkcióval.

A hölgyeknél egy pillanatig sem volt kérdés, hogy Hosszú Katinka visszaszerzi elsőségét (tavaly hiányzott az ob-ról) – az volt a kérdés, hogy Kapás Boglárka esetleg szerez-e indulási jogot, de ez nem jött össze neki: bár megelőzte Jakabos Zsuzsannát, az ideje elmaradt Jakabos Eb-n elért eredményétől.

Kétszáz háton minőségi idők születtek, Telegdy Ádám a világ idei második legjobb eredményével váltotta meg koreai repjegyét – valamint az olimpiai A-szintet is teljesítette –, míg a hölgyeknél Burián Kata Hosszú Katinkától szorongatva a világranglista harmadik helyére úszott.

Kétszáz mellen érződött, hogy ebben az úszásnemben még akad tennivaló, az idők ugyanis nem voltak annyira ütősek, ellenben a férfiaknál sikerült összehozni egy ezen a távon meglehetősen ritka holtversenyt, hiszen a címvédő Horváth Dávid és Kutasi Máté századra ugyanannyit úszott. A lányoknál Békési Eszter a 100 után a 200-at is relatíve simán nyerte meg, tovább gyarapítva az egri bajnoki címet számát.

Zárnap:

Parádés idők születtek a férfiak zárónapi döntőiben a debreceni országos bajnokságon: Kozma Dominik a világ idei második legjobb idejével nyerte a 200 gyorsot, akárcsak Szilágyi Csaba a férfi ötven mellett, ahol ismét országos csúcsot döntött. Vajdasági társa, Szabó Szebasztián még ennél is nagyobbat homorított száz pillangón, ahol a világranglista élére ugrott, Milák Kristófot és Cseh Lászlót megelőzve (Cseh 20. ob-ján szerepelt, és nyert újabb hat érmet a négy nap során, amivel 159 nagymedencés ob-medáliánál tart, amiből 111 arany). A hölgyeknél Hosszú Katinka újabb két aranyéremmel dúsította kollekcióját – összesen négy elsőséggel zárt Debrecenben –, míg Burián Katának a hátúszó-számokban, Késely Ajnának pedig 400-800-1500 gyorson sikerült tripláznia.

A nap első őrültebb időeredményét Kozma Dominik szállította, akiről ismét bebizonyosodott, hogyha elkerülik a sérülések, akkor már tavasszal is bármire képes lehet – most speciel a világ második legjobbját repesztette 200 gyorson, ennél idén csak a világbajnoki címvédő, momentán egy visszataszító doppingügyben érintett kínai Szun Jang tudott jobbat (4 századdal). Tán ennél is jobban perspektívába helyezi az 1:45.77-et, hogy ezzel tavaly nyáron Eb-ezüstöt szerzett volna Doma, aki most biztosította helyét a gwangjui vb-csapatban, és még az olimpiai A-szintet is kipipálta. Milák Kristóf is szépen jött, ideje elég arra, hogy akár a vb-n is induljon ezen a távon (és neki is megvan a tokiói szint).

Hamarosan csatlakozott Szilágyi Csaba, a vajdasági mellúszó a 100 után az 50 méter országos csúcsát is lebombázta – ezen a távon is csupán az aktuális világbajnok és világrekorder, őfelsége Adam Peaty úszott gyorsabban 2019-ben. Ezután jött a másik délvidéki versenyző, Szabó Szebasztián, aki meg egyenesen a világ idei legjobbjával nyerte meg a száz pillangót Milák Kristóf és Cseh László előtt. Milák egyébként öt egyéni számban indult, és mind az ötben érmes lett: két arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zárta az ob-t.

A férfiaknál Bohus Richárd húzta be az 50 hát bajnoki címét, a mögötte beérő Balog Gábor még elkapta a gwangjui csatlakozást egy A-szinttel. Nyolcszázon Kalmár Ákos és Rasovszky Kristóf ölre menő csatát vívott, végül a bajaiak fiatal klasszisa 0.04 másodperccel megelőzte a nyíltvízi Európa-bajnokot – igaz, a vb- és olimpiai A-szinttől idegesítően kevéssel, két tizeddel elmaradtak mindketten (Ákosnak megvan a B-szintje – de júliusig még lehet ennél jobbat menni).

A hölgyeknél Hosszú Katinka ma is odatette magát, mind a száz pillangót, mind a kétszáz gyorsot magabiztos versenyzéssel nyerte meg, így összesen négy aranyéremmel zárta a debreceni fellépését (és bónuszként még 200 gyorson is vb-indulási jogot szerzett).

Ezerötszázon Késely Ajna és Kapás Boglárka megerősítette vb-csapattagságát, egyszersmind az első ízben olimpiai programba került távon máris a „tokiói vonal” fölé kerültek – Ajna egyébként egy szép 400-800-1500-as mesterhármassal zárt. Burián Kata pedig a hátúszó triplát csinálta meg, azaz a két hosszabb táv után ötvenen is a legjobbnak bizonyult, míg Sztankovics Anna a mellúszók egyhosszozását nyerte biztosan.

Az ob-t záró vegyesváltókat a hölgyeknél szokás szerint a győriek nyerték, míg a férfiaknál a BVSC Cseh Lászlóval és Németh Nándorral „feldúsulva” utcahosszal lett első – azaz Cseh méltó módon zárta pályafutása 20. felnőtt országos bajnokságát. A sportág élő legendája az itt szerzett újabb hat dobogós helyezéssel (3-2-1) most 159 nagymedencés éremnél, és azon belül 111 aranynál tart.

musz.hu

Eredmények:

Férfiak:

Versenyszám Gold medal icon.svg Arany Silver medal icon.svg Ezüst Bronze medal icon.svg Bronz
50 m gyorsúszás
Döntő: március 27.
Lobanovszkij Maxim
Győri UE
21,79 Németh Nándor
BVSC
22,18 Takács Krisztián
Győri UE
22,33
100 m gyorsúszás
Döntő: március 29.
Németh Nándor
BVSC
48,17 Kozma Dominik
BVSC
48,89 Milák Kristóf
Bp. Honvéd
49,23
200 m gyorsúszás
Döntő: március 30.
Kozma Dominik
BVSC
1:45,77 Milák Kristóf
Bp. Honvéd
1:46,90 Németh Nándor
BVSC
1:47,80
400 m gyorsúszás
Döntő: március 28.
Milák Kristóf
Bp. Honvéd
3:50,56 Holló Balázs
Egri UK
3:51,03 Rasovszky Kristóf
Balaton UK
3:51,38
800 m gyorsúszás
Döntő: március 30.
Kalmár Ákos
Bajai Spartacus
7:54,57 Rasovszky Kristóf
Balaton UK
7:54,63 Gyurta Gergely
UTE
7:59,86
1500 m gyorsúszás
Döntő: március 27.
Kalmár Ákos
Bajai Spartacus
15:03,08 Gyurta Gergely
UTE
15:04,76 Rasovszky Kristóf
Balaton UK
15:08,86
50 m hátúszás
Döntő: március 30.
Bohus Richárd
BVSC
24,99 Balog Gábor
Győri UE
25,04 Szentes Bence
Győri UE
25,09
100 m hátúszás
Döntő: március 27.
Balog Gábor
Győri UE
54,18 Telegdy Ádám
Kőbánya SC
54,44 Kovács Benedek
Érd
54,91
200 m hátúszás
Döntő: március 29.
Telegdy Ádám
Kőbánya SC
1:56,98 Kovács Benedek
Érd
1:59,24 Zombori Gábor
Budafóka
2:01,01
50 m mellúszás
Döntő: március 30.
Szilágyi Csaba
Hódmezővásárhelyi SUVC
26,83 Szöllősi Martin
Dunaferr SE
28,56 Bőhm Sebestyén
BVSC
28,62
100 m mellúszás
Döntő: március 27.
Szilágyi Csaba
Hódmezővásárhelyi SUVC
59,40 Takács Tamás
BVSC
1:01,38 Bőhm Sebestyén
BVSC
1:02,28
200 m mellúszás
Döntő: március 29.
Kutasi Máté
Vasas SC
2:13,18 Horváth Dávid
Kőbánya SC
2:13,18 Okos Ákos
Vasas SC
2:14,65
50 m pillangóúszás
Döntő: március 28.
Szabó Szebasztián
Győri UE
22,99 Cseh László
BVSC
23,47 Takács Krisztián
Győri UE
23,80
100 m pillangóúszás
Döntő: március 30.
Szabó Szebasztián
Győri UE
51,34 Milák Kristóf
Bp. Honvéd
52,00 Cseh László
BVSC
52,30
200 m pillangóúszás
Döntő: március 27.
Milák Kristóf
Bp. Honvéd
1:53,19 Kenderesi Tamás
Pécsi SN
1:53,42 Biczó Bence
Ferencváros
1:56,13
200 m vegyes úszás
Döntő: március 28.
Cseh László
BVSC
1:59,34 Bernek Péter
BVSC
1:59,58 Verrasztó Dávid
Ferencváros
2:00,24
400 m vegyes úszás
Döntő: március 29.
Verrasztó Dávid
Ferencváros
4:12,65 Bernek Péter
BVSC
4:12,80 Gyurta Gergely
UTE
4:14,79
4 × 100 m gyorsváltó
Döntő: március 29.
BVSC
Bohus Richárd
Kozma Dominik
Bernek Péter
Németh Nándor
3:18,42 Győri UE
Szabó Szebasztián
Gyárfás Bence
Lobanovszkij Maxim
Takács Krisztián
3:19,96 Egri UK
Pap Bálint
Holló Balázs
Lakatos Dávid
Angyal Mátyás
3:25,91
4 × 200 m gyorsváltó
Döntő: március 28.
BVSC
Kozma Dominik
Németh Nándor
Cseh László
Bernek Péter
7:24,70 Egri UK
Holló Balázs
Lakatos Dávid
Pap Bálint
Angyal Mátyás
7:26,90 Ferencváros
Biczó Bence
Hímer Krisztofer
Török Dominik Márk
Verrasztó Dávid
7:30,23
4 × 100 m vegyes váltó
Döntő: március 30.
BVSC
Bohus Richárd
Takács Tamás
Cseh László
Németh Nándor
3:38,51 Kőbánya SC
Telegdy Ádám
Horváth Dávid
Pulai Bence
Berecz Balázs
3:42,97 Győri UE
Balog Gábor
Dér Denisz
Takács Krisztián
Lobanovszkij Maxim
3:43,73

Nők

Versenyszám Gold medal icon.svg Arany Silver medal icon.svg Ezüst Bronze medal icon.svg Bronz
50 m gyorsúszás
Döntő: március 27.
Senánszky Petra
Debreceni Sportcentrum
25,75 Molnár Flóra
Délzalai Vízmű
25,79 Kurdi Zsófia
DMTK-KVSE
25,86
100 m gyorsúszás
Döntő: március 29.
Jakabos Zsuzsanna
Győri UE
55,43 Kurdi Zsófia
DMTK-KVSE
55,65 Verrasztó Evelyn
Ferencváros
55,76
200 m gyorsúszás
Döntő: március 30.
Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
1:57,78 Késely Ajna
Kőbánya SC
1:59,94 Verrasztó Evelyn
Ferencváros
2:00,44
400 m gyorsúszás
Döntő: március 28.
Késely Ajna
Kőbánya SC
4:05,12 Kapás Boglárka
UTE
4:05,56 Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
4:09,01
800 m gyorsúszás
Döntő: március 27.
Késely Ajna
Kőbánya SC
8:28,19 Gál Kincső
Debreceni Sportcentrum
8:45,31 Mihályvári-Farkas Viktória
Ferencváros
8:47,84
1500 m gyorsúszás
Döntő: március 30.
Késely Ajna
Kőbánya SC
16:22,57 Kapás Boglárka
UTE
16:22,96 Mihályvári-Farkas Viktória
Ferencváros
16:47,45
50 m hátúszás
Döntő: március 30.
Burián Katalin
BVSC
28,72 Dobos Dorottya
Győri UE
29,50 Ilyés Laura Vanda
Százhalombattai VUK
29,70
100 m hátúszás
Döntő: március 27.
Burián Katalin
BVSC
1:00,67 György Réka
Vasas SC
1:01,51 Dobos Dorottya
Győri UE
1:02,70
200 m hátúszás
Döntő: március 29.
Burián Katalin
BVSC
2:08,50 Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
2:10,62 Szabó-Feltóthy Eszter
Vasas SC
2:12,27
50 m mellúszás
Döntő: március 30.
Sztankovics Anna
Miskolci VSI
31,47 Szurovcsák Ivett
Nyíregyházi Sportcentrum
31,71 Kurdi Zsófia
DMTK-KVSE
32,12
100 m mellúszás
Döntő: március 27.
Békési Eszter
Egri UK
1:08,95 Sztankovics Anna
Miskolci VSI
1:09,40 Szurovcsák Ivett
Nyíregyházi Sportcentrum
1:09,97
200 m mellúszás
Döntő: március 29.
Békési Eszter
Egri UK
2:28,84 Vécsei Réka
Miskolci VSI
2:32,17 Okos Glória
Iron Swim Budapest
2:34,35
50 m pillangóúszás
Döntő: március 28.
Molnár Flóra
Délzalai Vízmű
26,83 Bordás Beatrix
Hullám ’91 ÚE
26,95 Touretski Sasha
Győri UE
27,00
100 m pillangóúszás
Döntő: március 30.
Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
58,68 Szilágyi Liliána
Ferencváros
59,07 Jakabos Zsuzsanna
Győri UE
59,41
200 m pillangóúszás
Döntő: március 27.
Kapás Boglárka
UTE
2:07,37 Szilágyi Liliána
Ferencváros
2:07,67 Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
2:07,91
200 m vegyes úszás
Döntő: március 28.
Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
2:10,05 Jakabos Zsuzsanna
Győri UE
2:12,75 György Réka
Vasas
2:13,81
400 m vegyes úszás
Döntő: március 29.
Hosszú Katinka
Iron Swim Budapest
4:35,69 Kapás Boglárka
UTE
4:40,56 Jakabos Zsuzsanna
Győri UE
4:45,03
4 × 100 m gyorsváltó
Döntő: március 29.
Győri UE
Pózvai Kiara
Safrankó Sára
Gyurinovics Fanni
Jakabos Zsuzsanna
3:46,33 Ferencváros
Verrasztó Evelyn
Szokol Szonja
Fehérvári Réka
Szilágyi Liliána
3:50,74 Kőbánya SC
Késely Ajna
Berecz Blanka
Seres Anna
Onofer Enikő
3:53,72
4 × 200 m gyorsváltó
Döntő: március 28.
Ferencváros
Verrasztó Evelyn
Fehérvári Réka
Mihályvári-Farkas Viktória
Szilágyi Liliána
8:16,18 Kőbánya SC
Késely Ajna
Berecz Blanka
Rohács Réka
Onofer Enikő
8:18,00 Győri UE
Gyurinovics Fanni
Dobos Dorottya
Pózvai Kiara
Jakabos Zsuzsanna
8:19,28
4 × 100 m vegyes váltó
Döntő: március 30.
Győri UE
Dobos Dorottya
Sebestyén Dalma
Jakabos Zsuzsanna
Gyurinovics Fanni
4:09,89 Vasas SC
Szabó-Feltóthy Eszter
Szabó-Feltóthy Laura
Galamb Szimonetta
György Réka
4:14,97 BVSC
Burián Katalin
Bakondy Beáta
Nagy Réka
Beliczai Bóra
4:15,91

Vegyes

Versenyszám Gold medal icon.svg Arany Silver medal icon.svg Ezüst Bronze medal icon.svg Bronz
4 × 100 m gyorsváltó
Döntő: március 27.
Győri UE
Lobanovszkij Maxim
Szabó Szebasztián
Gyurinovics Fanni
Jakabos Zsuzsanna
3:30,70 BVSC
Németh Nándor
Kozma Dominik
Beliczai Bóra
Nagy Réka
3:32,85 Debreceni Sportcentrum
Holoda Péter
Sándor Benedek
Senánszky Petra
Gál Kincső
3:35,56
4 × 100 m vegyes váltó
Döntő: március 29.
Győri UE
Balog Gábor
Sebestyén Dalma
Szabó Szebasztián
Gyurinovics Fanni
3:53,29 BVSC
Ádám Henrietta
Takács Tamás
Cseh László
Nagy Réka
3:57,54 Hódmezővásárhelyi SUVC
Petrovic Péter
Szilágyi Csaba
Batta Orsolya
Szőke Zita
3:57,76