CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

15. bajnoki címét is megszerezte a Győri Audi ETO KC

D90B7D4A-0EDB-41C5-8227-62CEE6DA35FA

Bajnoki címet szerzett a női kézilabda-bajnokságban ebben az idényben még veretlen, címvédő Győri Audi ETO KC, mivel a 23. fordulóban győzni tudott egyetlen hazai riválisa, az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában. Az egész meccsen nagy fölényben játszott a vendégcsapat, és nem forgott veszélyben a győzelme. Ezzel a Győr megszerezte a 15. bajnoki címét, és utolérte az örökranglista élén a Vasast.

A Győri Audi ETO úgy lépett pályára a Ferencváros otthonában, hogy már egy ponttal is bebiztosítaná az újabb bajnoki címét. A hét közben a Siófoktól vereséget szenvedő Fradinál ezt persze nagyon szerették volna elkerülni. Nem sikerült.

Az ETO-ból Amandine Leynaud és Puhalák Szidónia csak a lelátón foglalt helyet, miközben a két tábor hangpárbajt vívott egymással. Idegesen, sok hibával kezdett a Fradi, ráadásul Kari Aalvik Grimsbö is bemutatott több bravúrt, a megszerzett labdákból pedig átrohant ellenfelén a Győr. Elek Gábornak négygólos hátrányban már az ötödik percben időt kellett kérnie, csapata utána a hetedik percben talált be először.

Úgy tűnt, lehetetlen megállítani a Győrt, de a Ferencváros mégis összeszedte magát, és a 14. percben már csak két gól maradt a hátránya (5–7). És amikor úgy tűnt, hogy visszajön a meccsbe a Fradi, akkor újra megrázta magát az ETO, és Crina Pintea vezérletével négy-öt gólos előnyre tett szert. Ehhez képest a hazai szurkolóknak üdítő volt, hogy az első félidő utolsó pillanataiban három gólra feljött a Fradi. 12–15

A második félidőben jobban kezdett a Ferencváros, esélye volt arra is, hogy egy gólra feljöjjön, de újabb rontások után a 36. percben megint ellépett 6 gólra az ETO (15–21). Kapaszkodott a Ferencváros, de hiába sikerült egy újabb erőfeszítéssel két gólra csökkenteni a hátrányát a 46. percben, jött Danyi Gábor időkérése, és a Győr megint ellépett.

Nem könnyítette meg a hazaiak helyzetét, hogy öt hétméterest is elhibáztak a meccsen, amiben nagy szerepe volt Kiss Évának. Az utolsó percekben már megmaradt a különbség a csapatok között, így amikor 33–29-nél vége lett a mérkőzésnek, kezdődhetett a győri örömünnep, hiszen sikerült a bajnoki címvédés, ráadásul ezzel a 15. bajnoki címmel a bajnoki örökrangsor élén utolérték a Vasast. Ahogy a győri játékosok a meccs után elmondták, most már jöhet a Bajnokok Ligája-győzelem

„Nagyon jó meccset játszottunk. A kihagyott hétméteresek nagyon rosszul jöttek, hiszen sorsdöntő pillanatban hibáztunk, amikor még közelebb zárkózhattunk volna a győriekhez. A kezdés előtt azt beszéltük, a Siófok elleni szerdai meccset el kell felejtenünk, úgy mentünk ki a pályára, hogy ezt megmutassuk és csapatként menjünk neki az ETO-nak” – nyilatkozta a mérkőzés után Klujber Katrin, az FTC jobbátlövője.

K&H LIGA, NŐK, 2018–2019
Bajnok: Győri Audi ETO KC
(Ács Bianka, Afentaler Sára, Eduarda Amorim, Bódi Bernadett, Kari Brattset, Farkas Johanna, Fodor Csenge, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö, Cornelia Groot, Anna Mette Hansen, Kellermann Dóra, Kiss Éva, Jana Knedlíková, Veronica Kristiansen, Kürthy Laura, Amandine Leynaud, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Elena Crina Pintea, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Tóth Nikolett, Varga Emőke, edző: Danyi Gábor)

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 29–33 (12–15)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Herczeg, Südi
FTC:
BÍRÓ B. – Faluvégi D. 3, KLUJBER 7 (2), Háfra N. 1, Pásztor N. 1, KOVACSICS 6 (1), Schatzl Nadine 2. Csere: Szikora (kapus), Pena 1, Klivinyi 3,Mészáros R. 1, Horváth D., Márton G. 3, B. Klikovac 1. Edző: Elek Gábor
GYŐR:
GRIMSBÖ – Knedlíková 4, GROOT 3 (1), S. OFTEDAL 4, Brattset 4, E. AMORIM 5, Görbicz. Csere: Kiss É. (kapus), V. Kristiansen 2, Bódi 2,PINTEA 6, Hansen 3, Fodor Cs., Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 0–5. 14. p.: 5–7. 19. p.. 8–13. 34. p.: 15–18. 37. p.: 16–22. 41. p.: 18–24. 46. p.: 22–24. 50. p.: 25–28. 53. p.: 27–30
Kiállítások:
4, ill. 6 perc
Hétméteresek:
8/3, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Elismerésem az ETO-nak a győzelemhez és a bajnoki címhez is, abszolút megérdemelten lett első. Személy szerint Danyi Gábornak is külön gratulálok, aki nem könnyű örökséget vett át magyar edzőként és már két címnél tart a Győrrel. Nagyon mélyről kellett felállnunk a Siófok elleni, szerdai vereség után és a játékunk ezt mindenképpen igazolta is, sikerült jobban teljesítenünk. Pontosabb játékkal még szorosabb lehetett volna, de az öt kihagyott hetesünk sorsdöntőnek bizonyult. Köszönet a közönségünknek is, hogy kitartott mellettünk a szerdai vereség után is.
Danyi Gábor: – Nagyon boldog vagyok, hogy a győzelmünkkel a bajnoki címet is biztosítottuk. Az egész idényt nézve megérdemeljük az aranyat, mert talán kiegyensúlyozottabbak voltunk az FTC-nél, amely hihetetlenül küzdött most is, nagy erőbedobásra késztetett minket, de a mi keretünk jobban lehetővé teszi a cserét és a forgatást. Köszönet a lányoknak a hozzáállásért és a motiváltságért. Most még ünnepelünk, de vasárnaptól készülünk az előttünk álló többi feladatra.

 

AZ EDDIGI BAJNOKOK
15x:
Győr (Győri Vasas ETO, Győri Graboplast ETO KC, Győri Audi ETO KC), Vasas SC (Vasas CNS, Vasas-Dreher)
12x: FTC (Spectrum-FTC, FTC-Polgári Bank, Herz-FTC, Budapest Bank-FTC, FTC-Rail Cargo Hungaria)
9x: Bp. Spartacus SC
5x: Dunaferr SE
3x: Csepeli Vasas SK, Hargita KC (Építők KC)
1x: VM Füszért, Debreceni Petőfi SK, Miskolci VSC, Bakony Vegyész TC, Debreceni MVSC

Nso.hu