Tokió 2020 – Kulcsár Krisztián: lezártunk egy fejezetet és nyitottunk egy nagyot

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint a szervezet legutóbbi közgyűlésén lezárt egy fejezetet és egyben nyitott egy még nagyobbat.

A MOB pénteki eseményén a közgyűlés elfogadta a szervezet tavalyi beszámolóit, valamint a 2018-től 2028-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiáját.
“Folyamatos az ügyintézés, a szakmai feladatok ellátása, a szövetségekkel való konzultációk, illetve azok alapján a szakmai javaslataink megtétele az Emmi felé” – mondta az MTI-nek Kulcsár Krisztián azon a hétfői szponzori eseményen, amelyen a MOB egyik támogatója, a Toyota jóvoltából az eddigi 15 mellett újabb 13 magyar sportoló – többek között Csipes Tamara kajakos, Bicsák Bence triatlonos, Kozák Luca atléta, Kovács Sarolta öttusázó, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Lőrincz Tamás birkózó – kapott használatra egy környezetkímélő Hybrid személyautót a tokiói olimpia végéig.
Kulcsár Krisztián hozzátette: azért szeretik a hétfőihez hasonló “könnyedebb pillanatokat”, mert ilyenkor közvetlenebb segítséget nyújtanak a sportolók mindennapjaihoz.
“Egy ilyen szponzori támogatás mindig nagyobb morzsaként jelentkezik az életükben, a felkészülésükben” – mondta.
A MOB elnöke a magyar olimpiai csapat tokiói kvótaszámával kapcsolatban – jelenleg három sportlövő mellett két-két vitorlázó és atléta szerzett kvótát, 16 úszó pedig A-szintet ért el – elárulta: nem szereti párhuzamba állítani a riói olimpia előtti hasonló időszakot, annak viszont kifejezetten örül, amikor ezzel kapcsolatos jó hírekről értesítik.
“Vasárnap a sportlövők elnöke a müncheni világkupa helyszínéről hívott fel, és még azt megelőzően tájékoztatott Mészáros Eszter kvótaszerzéséről, hogy az eredményhirdetés lement volna” – mondta Kulcsár Krisztián.