Az MVFC Berettyóújfalu negyedszer ülhetett fel a futsal NB I trónjára

A Berettyóújfalu hazai környezetben 5–1-re legyőzte a három kulcsjátékosát is nélkülöző Haladást a futsal NB I döntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel 3–2-es összesítéssel megnyerte az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot, és fennállása során negyedszer elhódította a bajnoki címet.

A berettyóújfaluiak negyedszer lettek bajnokok (Fotó: mlsz.hu, archív)

FUTSAL NB I
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
MVFC-BERETTYÓÚJFALU–KÚTHÁZ HALADÁS VSE 5–1 (2–1)
Berettyóújfalu, 1700 néző. Vezette: Kovács G. (Szilágyi N., Takács Á.)
MVFC: Tihanyi – Rábl, Amílcar, Takács Z., Da Silva. Csere: László M. (kapus), J. Sánchez, Loch, Nagy I., Harmati, Gál I., Szabó P., Trencsényi, Sipos R. Edző: Sergio Cabrera
HALADÁS: Alasztics – Melo, Hajmási, Vas Á., Vidák. Csere: Sásdi, Gyimesi (kapusok), S. Sánchez, Horváth P., Sipos G., Péter Á., Tóth M., Szakasics, Gerencsér. Edző: Sziffer András
Gólszerző: Amílcar (1–0) a 10., Samuel Sánchez (1–1) a 14., Gál I. (2–1) a 16., Amílcar (3–1) a 28., Serginho (4–1) a 32., Szabó P (5–1) a 33. percben
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 az MVFC-Berettyóújfalu javára

ÖSSZEFOGLALÓ

Az előző meccs után három kulcsjátékosát (Milos Simic, Pocaia Klyschilan Henrique, Dróth Zoltán) eltiltás miatt elveszítő szombathelyiek biztatóan kezdtek, az első nagyobb lehetőség is előttük alakulhatott volna ki, de Serginho becsúszva mentett.

Ezt követően a lényegesen esélyesebb hazaiak kerültek fölénybe, és bár Alasztics Marcell számos védést bemutatott, az egyik után Amílcar így is megszerezte a vezetést (1–0).

A sorra kimaradó berettyóújfalui próbálkozásokat az első negyedóra végéhez közeledve megbüntették a vendégek, egy kontra során elkövetett szabálytalanság után szép szabadrúgás-kombinációból egyenlített Samuel Sánchez (1–1).

Sőt, a Haladás fordíthatott is volna, de Sipos Gergő ziccerben nem találta el a centerezés után a labdát, nem úgy a túloldalon Gál István, aki másodpercekkel később büntetett is (2–1).

A fordulást követően a Haladás nem tudott veszélyt kialakítani, a 28. percben Amílcar újabb gólt szerzett (ez volt ma már a harmadik kanadai pontja), ezzel gyakorlatilag eldöntötte az aranyérem sorsát (3–1).

A vendégek a kapus levitelével és a létszámfölényes szituációval szerettek volna kozmetikázni, ám előbb Serginho a saját hatosáról vette be az üres kaput, majd passza után Szabó Péter lőtt a vészkapus Vas Ádám kapujába (5–1).

Innentől kezdve már nem maradt kérdés, a végén gyakorlatilag mindenki szóhoz jutott a hazaiaknál, a Berettyóújfalu története során negyedszer lett bajnok!