31. alkalommal bajnok lett a Ferencváros labdarúgócsapata

Az FTC 2-0-ra legyőzte a Honvédot az OTP Bank Liga 30. fordulójának kedd esti mérkőzésén, Szergej Rebrov csapata a Fradi történetének 31. bajnoki címét szerezte.

Az Új Hidegkúti Nándor Stadionban került sor a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának legfontosabb meccsére. A tabella ötödik helyén álló, kupagyőztes Honvéd – ideiglenes otthonában – fogadta a Ferencvárost. A vendégek egy győzelemmel bebiztosíthatták újabb bajnoki címüket három fordulóval a szezon vége előtt.

Hat helyen változott a zöld-fehérek kezdőcsapata a hétvégi, a Kisvárda elleni 1-0-s sikert követően. Szergej Rebrov kedd este a
Gróf – Botka, Otigba, Blazic, Civic – Csonka, Vécsei – Heister, Skvarka, Zubkov – Boli tizenegynek szavazott bizalmat. A Honvéd korábbi kapusa december óta először kapott lehetőséget a bajnoki címre törő együttesben.

A találkozó előtt hatalmas viharfelhők voltak a stadion felett az égen, az első negyedórában még szemerkélt is az eső. A 21. percben a Honvéd került először helyzetbe. Egy ígéretes ellentámadás végén Ugrai Roland távoli lövése elkerülte a kaput.

A Fradi először az ivószünet után, a 31. percben vette célba Tujvel kapuját: Civic 35 méteres erős lövése alig kerülte el a hosszú felső sarkot. A szünet előtt a ferencvárosiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, azonban gólt nem tudtak szerezni az ismét felerősödő zivatarban, így 0-0-s eredménnyel mehettek az öltözőbe a felek.

A folytatást követő 35. másodpercben Zubkov került ígéretes helyzetbe, azonban a kapussal szemben az ötös sarkáról fölé bombázott. Pár pillanattal később a csapatkapitány Blazic góljával megszerezte a vezetést a Fradi.
Skvarka szöglete után Boli csúsztatott bele fejjel a labdába, ami így a szlovén játékos elé került, aki közvetlen közelről a léc alá lőtte a labdát.

Az 53. percben Skvarka góljával 2-0-s előnybe került a vendégcsapat. A szlovák középpályás egy gyors kontrát helyezett a kapuba rendkívül okosan.

A 61. percben közel került a szépítő gól megszerzéséhez a Honvéd: Ugrai lövését Grófnak kellett védenie. A 27 éves támadó volt csapata legaktívabb tagja az egész mérkőzésen, pár perccel ezt követően szabadrúgásból újfent veszélyeztetett.

A hajrára Rebrov pályára küldte legjobbjait is, az utolsó húsz percben Haratyin, Lovrencsics, Sigér és Isael rohamozták a kispesti kaput. A túloldalon Pisont István ekkor már a fiataloknak szavazott bizalmat: Irimiás, László és Cipf is megkapta a lehetőséget a kupagyőztesnél, azonban gólt ők sem tudtak szerezni.

A Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Honvédot, amivel megnyerte 31. bajnoki címét.