A tavalyi esztendő legeredményesebb hazai sportegyesülete a Budapesti Honvéd Sportegyesület lett

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) által minden esztendőben elkészített, az adott évben szerzett olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsor élén 2021-ben a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) végzett, a második helyezett a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a harmadik pedig az Újpesti Torna Egylet (UTE) lett.

A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, Világbajnokságokon és az Olimpiai- és Paralimpiai játékokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján készíti el.

A piros-fehér klub a tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékokon elért kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy 102,9 olimpiai ponttal az egyesületek versenyének győztese lett: Csipes Tamara olimpiai-, világ és Európa-bajnoki címein és érmein túl, Milák Kristóf és Lőrincz Tamás olimpián és Európa-bajnokságon szerzett aranyérmeinek, Kiss Péter Pál paralimpiai aranyérmének, Lőrincz Viktor és Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmeinek, valamint Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmének, illetve Marosi Ádám világbajnoki címének is köszönhetően.

A Ferencvárosi Torna Club 81,2 olimpiai ponttal második legeredményes sportegyesület lett. A zöld-fehér klub eredményei közül Kozák Danuta olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a Liu testvérek világbajnoki arany- és ezüstérmei voltak a legkimagaslóbbak a 2021-es esztendőben.

A 68,7 olimpiai ponttal a harmadik helyen végzett UTE, Tótka Sándor olimpiai aranyérme mellett, Lucz Anna világbajnoki ezüstérmének, Kapás Boglárka, Lucz Dóra és Péni István Európa-bajnoki aranyérmeinek is köszönheti a rangsorban elért eredményét.

A rangsor további helyezettjei:

4. Vasas Sport Club – 42,5 olimpiai pont

5. BVSC – Zugló Közhasznú Egyesület – 34,9 olimpiai pont

6. MTK Budapest Sportegyesület – 32,2 olimpiai pont