Csatlakozási felhívás a Híd Kárpátaljáért Programhoz

A magyar sport meghatározó szervezeteinek vezetőiként közösen azt valljuk, hogy a minden jóakaratú embert megdöbbentő ukrajnai háborús helyzetben nekünk is kötelességünk segítséget nyújtani, ezért csatlakoztunk az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programhoz.

Arra kérjük a magyar sportszervezetek tagjait, a sportolókat, az edzőket, más sportszakembereket, a magyar sport lelkes szurkolóit, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez, vegyenek részt a közös összefogásban a háború elöl menekülők és annak következményeitől szenvedők segítése érdekében. Kérjük a sportszervezetek vezetőit, hogy a Híd Kárpátaljáért Programban való részvétel lehetőségeiről és részleteiről tájékoztassák a sportolókat, az edzőket, más szakembereket, a sportszervezetek munkatársait, és természetesen a szurkolókat is.

A segítségnyújtó akcióhoz háromféleképpen is lehet csatlakozni:

A 1357-es telefonszámon elérhető „Híd Kárpátaljáért” adománygyűjtő vonalra érkező minden hívás 500 forint támogatást jelent.

Pénzbeli felajánlások a Nemzeti Összefogás számlaszámára juttathatóak el:

11711711-22222222

Tartós élelmiszer segélycsomagokat a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt irodáiba országszerte várják.

Segítsünk minél többen!

Gyulay Zsolt

elnök

Magyar Olimpiai Bizottság

Szabó László

elnök

Magyar Paralimpiai Bizottság

dr. Deutsch Tamás

elnök

Sportegyesületek Országos Szövetsége

Dr. Mészáros János

elnök

Nemzeti Versenysport Szövetség

Balogh Gábor

Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség

Sterbenz Tamás

rektor

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Soós Ágnes

főigazgató

Országos Sportegészségügyi Intézet

Szöllősi György

elnök

Magyar Sportújságírók Szövetsége

Molnár Zoltán

elnök

Magyar Edzők Társasága