Folytatódó képzések és tájékoztatók

Májusban is számos aktuális és érdekes téma kerül ismertetésre az egyesületekben dolgozó sportvezetőknek szervezett online képzési és tájékoztató programjainkon. Középpontban az évzáró, évértékelő, beszámoló tag-, köz- és küldöttgyűlések szabályos lebonyolításának kérdései állnak, amivel több szakértő is foglalkozni fog. Az előadások és konzultációk egy-egy órásra tervezettek, igazodva a sportmenedzserek és önkéntes sportvezetők sűrű elfoglaltságaihoz. A programokra továbbra is regisztrálni szükséges, melyhez minden tagszervezet emailben kap hozzáférést.

10-én kedden 11 órától dr Farkas Attila Erik, a SOSZ jogtanácsosa a hiteles tagnyilvántartás szerepéről kérdéseiről fog rövid előadást, majd konzultáció tartani az érdeklődők számára. A szakértő első sorban a felett kérdésekre ad választ, segítve a hozzá fordulók szakmai munkáját.

11-én szerdán, szintén 11 órától egy most kialakuló és egyre fontosabb szerepet kapó új szakterület, a sportcoaching területét mutatja be Kovács Magdolna sportcoach. a Newcood csoport vezetője. Első tanévén van túl a győri Széchenyi István Egyetem által indított, a Newcood Csoport szervezésében működő sportcoach képzés, mely hazánkban az első ilyen volt. Ennek folytatásáról, a személyes bekapcsolódás lehetőségeiről is szólni fog az előadó, aki mellett két frissen végző sportcoach, Fodor Kende (olimpikon, vívó klub vezető) és Nagy Ákos (ügyvezető, Győri ETO Hockey Klub) online bekapcsolódva osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel.

17-én kedden 15 órától ismét dr Farkas Attila Erik tart konzultációt az évzáró köz- és küldöttgyűlések jogi kérdéseiről .

18-án szerdán 10 órától Orbán-Sebestyén Katalin, az MTSE(„TF”) doktoranduszának előadása „A sport, mint az érzékenyítés eszköze” címmel a megváltozott, illetve az általánostól eltérő adottságú speciális sportólókkal való foglakozás területének kérdéseibe fog bepillantást adni. A téma aktualitása vitathatatlan, így a felelős és humánus sportvezetőket se hozhatja zavarba, ha egyesületükben ilyen sajátos igényű sortolók is tevékenykednek.

24-én kedden 15 órától az éves beszámolók és közhasznú mellékletek összeállításával kapcsolatos kérdések kerülnek áttekintésre. Szakértő előadó dr. Gősi Zsuzsanna , az ELTE docense lesz.