A DEAC megvédte, a Haladás pedig visszahódította a futsal Magyar Kupát

A DEAC női csapata megvédte tavalyi címét a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban rendezett döntőben, míg a férfiaknál a Haladás története harmadik kupaaranyát szerezte meg.

A női döntőben a tavalyi aranyérmes, az idei bajnoki címtől is már csak egyetlen nyert mérkőzésre álló DEAC a Tolna-Mözs együttese ellen lépett pályára. A két csapat kiegyenlített mérkőzést játszott egymással, bár a DEAC irányította a meccset, nem tudta gólokra váltani a fölényét. Végül Nagy Anikó a második félidőben megszerezte a debrecenieknek a vezetést, ami később aranyérmet érő gólnak bizonyult, újabb találat ugyanis nem esett a mérkőzésen.

2F-Bau Tolna Mözs – DEAC 0–1 (0–0)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok.
Vezette: Czene Joó – Futó – Mákos

TOLNA-MÖZS: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N.
Csere: Kulcsár P., Horváth H., Wiesner, Sereg, Méhes, Botka, Kiss G., Csapó, Hatala.
Vezetőedző: Reveland Zoltán

DEAC: Torma – Tóth N. Krascsenics, Üveges, Horváth V
Csere: Pócsik, Nagy A, Fülöp, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A
Vezetőedző: Quirikó Vivienn

Gólszerző: Nagy Anikó 27′

A férfiak döntőjében az esélyesebb Haladás alaposan ráijesztett saját szurkolóira, az első perceket ugyanis a DEAC-nak ajándékozta, és több hatalmas hibát vétve hamar kétgólos hátrányba került. A debreceniek nem nyugodhattak meg, mert a Haladás veszélyesebben játszott, és Dróth Zoltán vezérletével még a szünet előtt a maga javára fordította az állást: a szombathelyiek válogatott csapatkapitánya góllal és gólpasszal segítette a fordítást.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a szombathelyi csapat, amely többször is kijátszotta a DEAC védelmét, és Szalmás, Luiggi, valamint Henrique Diniz találataival 6-2-re elhúzott. A debreceniek nem adták fel, és Harmati Tamás második góljával 6-3-ra feljöttek, majd meglőtték a negyedik találatukat is. A nagyobb kockázat azonban nagyobb sebezhetőséget is jelentett, egy labdavesztés után Henrique Diniz saját térfeléről meglőtte a hetedik Haladás-gólt, majd nem sokkal később Luiggi állította be a 8-4-es végeredményt. A szombathelyi futsalosok történetük harmadik Magyar Kupa-elsőségét szerezték meg!

Haladás VSE – DEAC 8-4 (3-2)
Kecskemét, Meszi István Sportcsarnok
Vezette: Kovács G. – Újhelyi T. – Ibriksz M.

HVSE: Gyimesi – Kovács M., Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Henrique.
Csere: Alasztics, Homlok, Szalmás, Luiggi, Hajmási, Dróth, Papp Zs., Gerencsér, Vas Á.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

DEAC: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Szabó.
Csere: Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass O., Siska, Harmati, Berecz, Harcsa.
Edző: Elek Gergő.

Gólszerzők: Dróth (12.), Szalmás (18.), Luiggi 2 (19., 39.), Hajmási (23.), Sipos (27.), Henrique 2 (28., 38.), ill. Rácz (5.), Harmati 2 (8., 30.), Rodrigo (37.).

Forrás: https://futsalhungary.hu//hir/a-deac-megvedte-a-haladas-pedig-visszahoditotta-a-magyar-kupat, mlsz.hu