Egyeztetés a Károli Gáspár Református Egyetem sportfejlesztési programjáról

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetése kiemelt prioritásnak tartja, hogy a hallgatók sportolási lehetőségeit fejlessze. Fontos, hogy a hallgatók tanulmányaik miatt ne hagyjanak fel a sportolással, ebben egyetemünk igyekszik minden olyan feltételt megteremteni, mellyel hallgatóink sportkarrierjét megtámogathatja.

A május 11-én megtartott sportfejlesztéssel kapcsolatos megbeszélésen Prof. Dr. Trócsányi László rektor meghívására részt vett Deutsch Tamás, az MTK elnöke, SOSZ elnök, Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója, Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke, Paján Viktor, az FTC létesítményvezetője, Imre Géza, a Budapest Honvéd Egyesület sportigazgatója, Markovics László, a Vasas SC elnöke, Vajk Magdolna, a Vasas marketing vezetője, akik szakmai tanácsaikkal, tapasztalataik átadásával segítették a lehetséges fejlesztések megvalósítását.

A megbeszélésen bemutatásra kerültek az egyetem jelenlegi sporteredményei, valamint a rektori program sportfejlesztésre vonatkozó szempontjai is ismertetésre kerültek. A megbeszélésen szóba került a kötelező testnevelésóra bevezetése mellett az egyetemi Sport Egyesület megalapításának lehetősége is. A részt vevő egyesületek képviselői egyhangúlag támogatták az egyetem sportegyesületének megalakulását célzó törekvéseket, melynek megvalósulását kiváló szakmai tudásuk megosztásával is segítenék. Az együttműködés keretében az egyesületek széles körű lehetőségeket is biztosítanak, hogy az egyetemi sportélet szintet lépjen.

Az Egyetem képviseletében részt vett a megbeszélésen: Bán Teodóra, közkapcsolati és kommunikációs főigazgató, Dr. Csáki-Hatalovics Gyula Balázs, gazdasági főigazgató, Dr. habil. Szuchy Róbert, oktatási rektorhelyettes, Dr. Molnár Zoltán, rektori hivatalvezető, Dr. Dobrotka-Mayer Annamária, rektori kabinetvezető.

Forrás: Károli Gáspár Református Egyetem Facebook oldala https://www.facebook.com/karoli.gaspar.reformatus.egyetem/posts/4979235435505432