Program gazdag volt a május

Legfontosabb rendezvényként május 27-én az MVM DOME-ban lezajlott az éves küldöttgyűlés. A részvevők száma bőven meghaladta az előző évit, ami mutatja a SOSZ tevékenysége iránt növekvő érdeklődést. A 98 küldött mellett megjelent közel ötven érdeklődő kísérte figyelemmel az egyes napirendeket, valamint a meghívott vendégek részéről elhangzó értékes tájékoztatókat és köszöntötte az elismerésben részesült klubokat, kitüntetett sportvezetőket. Sikere volt az új sportcsarnok bejárási lehetőségének, amivel több mint hatvanan éltek. A Felügyelő Bizottság új tagjának Ivkovicsné Béres Tímea lett megválasztva.

A folytatódó online képzések és tájékoztatók zömmel a májusban esedékes köz- és küldöttgyűlésekhez kapcsolódó témákkal foglalkoztak. A tagnyilvántartás szerepére, a hivatalos szervezeti események jogi kérdésire dr. Farkas Attila Erik ügyvéd, a beszámolók és közhasznúsági jelentések buktatóira dr. Gősi Zsuzsanna docens hívta fel a figyelmet.

A speciális sportolókhoz való viszony kialakításának, feltételeik megteremtésének fontosságára Sebestyén Katalin világított rá az érzékenyítés jelentőségét fókuszba helyezve. A sportolókkal való mentálhigiénés foglakozás új szereplője lehet a sportcoach, akiknek első hazai képzéséről Kovács Magdolna projektvezetőtől hallhattak érdekes információkat a regisztrált résztvevők.

Júniusban ismét érdekes témák kerülnek majd az online tájékoztatók programjába, amiről következő hírünk szól.