Szilágyi Áron a kardvilágbajnok!

Szilágyi Áron aranyérmet szerzett a kairói vívó-világbajnokságon kard egyéniben. A háromszoros olimpiai bajnok a döntőben döntő tussal verte meg a francia Maxime Pianfettit. A Vasas SC kardozója először lett egyéniben vb-aranyérmes.

Szilágyi Áronnak kardban csak a világbajnoki cím hiányzott az egyéni számokat tekintve a gyűjteményéből. Három olimpiai bajnoki címe (2012, 2016, 2021) és egy Európa-bajnoki aranya (2015) már volt.

Szilágyi a nyolcaddöntőben Szatmári Andrást, a negyedöntőben az olasz Pietro Torrét, az elődöntőben a grúz Szandro Bazadzét győzte le. A döntő hallatlanul izgalmasan alakult. Bár az elején Pianfetti 6:3-ra is vezetett már, Szilágyi gyorsan megfordította az állást, és magabiztos előnyt épített ki. Sajnos 12:8 után a francia feltámadt, ráadásul a bírók ítéletei is neki kedveztek, így 14:14-nél utolérte riválisát. Az aranyról döntő tus videózás után dőlt el, de ekkor már Szilágyinak kedvezett a döntés, így pályafutása során először megszerezte az egyéni világbajnoki címet is.

Forrás: Nemzeti Sport Online – https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/vivo-vb-szilagyi-aron-a-kardvilagbajnok-2903749