Világbajnok a női kardcsapatunk

A magyar női kardválogatott világbajnoki címet szerzett a kairói vívó-vb-n, miután a döntőben fantasztikus teljesítményt nyújtva 45:40-re legyőzte Franciaországot! Ez az első aranyérmünk a világbajnokságok történetében, a női kardszakágban.

 Battai Sugár (Debreceni EAC, Katona Renáta (Vasas SC, Pusztai Liza, (BVSC-Zugló) Szűcs Luca (BVSC-Zugló)  összetételű magyar válogatott az üzbégek, a bolgárok, az olaszok és a spanyolok legyőzésével jutott be a döntőbe.

A magyar hölgyek fantasztikusan kezdtek a franciák ellen, az első négy asszót 20:10-re megnyerték. Az ötödik asszóban örülhettek először a franciák, de sokkal közelebb nem jutottak. Sőt, a hatodik és a hetedik felvonás után (Szűcs és Battai egyaránt 5:1-re nyert) már 16 ponttal vezettek a magyar nők!

A franciák azért gondoskodtak róla, hogy ne örüljünk túlságosan korán. Caroline Queroli – el kell ismerni – nagyszerűen vívott, és 12:5-re legyőzte Szűcsöt. Az utolsó asszót 40:31-es vezetésről kezdhette meg Pusztai Liza, aki 9:5-re kikapott ugyan, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez.

A női kardválogatott a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Egyiptomban. Hétfőn győzött Szilágyi Áron kard egyéniben, majd csütörtökön második lett a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.

Forrás: Nemzeti Sport Online – https://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/vivo-vb-sporttorteneti-gyozelem-vilagbajnok-a-noi-kardcsapatunk-2904673