Együttműködési megállapodást kötött a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Athletikai Club (MAC) a Magyar Sport Napja méltó megünneplése érdekében

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és Magyar Athletikai Club (MAC) együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja, hogy május 6., a Magyar Sport Napja méltó módon, közérdeklődésre számot tartó eseménysorozat keretében legyen megünnepelve.


A 2000 óta minden esztendő május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját, a kontinentális Európa első szabadtéri sportversenyének emlékére, amelyet 1875. május 6-án Budapesten rendezett meg a MAC.
Deutsch Tamás
, a SOSZ elnöke az együttműködési megállapodás aláírását követően kiemelte, a MAC-al közösen azt szeretnék, hogy a Magyar Sport Napját méltó megemlékezéssel ünnepeljék, és a SOSZ tagegyesületein keresztül aktív sportolási lehetőségekkel, sporteseményekkel, sportrendezvényekkel is ünnepeljenek a jövőben. A cél egy izgalmas, többnapos sportesemény kavalkád szervezése, amely a teljes hazai sportéletet, de a sport iránt jelenleg még nem érdeklődőket is megmozgatja.
A Magyar Athletikai Club a kezdetektől részt vesz a Magyar Sport Napjához kötődő ünnepségek és programok szervezésében. A SOSZ-al való együttműködés lehetőséget ad egy még szélesebb, országos megemlékezés lánc beindítására – jelentette ki Kállay Kristóf, a MAC elnöke a megállapodás kapcsán.


SOSZ Sajtóiroda