Koszorúzás a Magyar Sport Napján

1875. május 6-án rendezte a Magyar Athletikai Club (MAC) a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten, melynek emléket állítva több, mint 20 éve május 6-án tartják a Magyar Sport Napját.

Ennek alkalmából a MAC minden évben koszorúzást szervez az ötödik kerületi Szabadság téri MAC emlékműnél, melyen a sportági és sportegyesületi vezetők mellett, ebben az évben is részt Dr. Deutsch Tamás a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, és Virág Lajos ügyvezető igazgató.

Az eseményen köszöntőt mondott és koszorút helyezett el dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Deutsch Tamás SOSZ elnök és a MAC elnöke Kállay Kristóf.

Az ünnepség részeként versek hangoztak el Hajdú Léna, a Csanádi Árpád Sportiskola és Kolovratnik Borisz, a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak tolmácsolásában.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának felhívásához csatlakozva a mai napon több egyesületben is nyílt napot, közös edzést, családi napot tartottak, azzal a céllal, hogy mozgással ünneplejük meg közösen a Magyar Sport Napját.

Fotók: Kelemen Ádám