Mit ellenőriznek a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei?

A kérdésre a választ a legilletékesebb személy, Dr. Kupeczki Nóra helyettes államtitkár asszony adta meg szeptember 5-én tartott online tájékoztatónkon, melyre a SOSZ – SPORTVEZETŐK AKADÉMIÁJA programsorozat őszi folytatásán került sor.
Hagyományosan a sporteszközök műszaki állapota és az ellenőrzésük dokumentációja az ellenőrzés tárgya, de ez a kör kiegészült idén a sportszolgáltatásokról adott fogyasztói tájékoztatások teljeskörűségi vizsgálatával. Az előbbi fő célja a balesetek-, az utóbbiaké a szolgáltatásokat igénybe vevők megkárosításának megelőzése. Példaként azokat az esteket említette, amikor a nyári sporttáborok résztvevői semmi, vagy csak igen hiányos információt kaptak a tábordíj ellenében kapott
szolgáltatásról. Ez az információ hiány a tisztességes piaci versenyt is veszélyezteti, mert így szülők nem tudják összehasonlítani az egyes programok valódi tartalmát.
A sporteszközök megfelelő állapotát a sportlétesítmény köteles biztosítani, de az igénybe vevő szakosztály, egyesület a használat előtt maga is köteles erről meggyőződni.