A SOSZ is csatlakozott az 2023-as Európai Sporthéthez

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) is csatlakozott a 2023. szeptember 23-30. között zajló Európai Sporthéthez, amelynek keretében a #BeActive nemzetközi mottó jegyében  szeptember 23-án, szombaton az egész országban várják a mozogni vágyókat az aktív Magyarországért felelős államtitkársággal együttműködésben.

A testmozgás örömét ünneplő #BeActive Day-en a SOSZ tagszervezetei közül mintegy 50 egyesület, közel száz helyszínen, több ezer érdeklődő számára kínál sportolási lehetőséget. Országszerte ingyenes sportbemutatók, nyílt napok és sporttematikus rendezvények is várják a sport szerelmeseit. A SOSZ célja a sportolni vágyók buzdítása, valamint a szervezett keretek közötti sportolás népszerűsítése.

Háttér:

Az Európai Sporthét (2023. szeptember 23-30.) az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgás fontosságát. A Sporthét részeként az ingyenes #BeActive Day-en több ezer mozogni vágyót várnak országszerte, több mint 100 helyszínen.

Részletes program https://beactiveday.hu/#programterkep

SOSZ Sajtóiroda