A Vasas sorozatban harmadszor aranyérmes

A Vasas sorozatban harmadszor nyerte meg a női röplabda Magyar Kupát. A DRK négyes döntő szombati fináléjában 3:0-ra legyőzte a Békéscsabát az Érd Arénában. A bronzérmet a Kaposvár szerezte meg.

Ki állítja meg a Vasast?

Ez volt a kérdés a női röplabda Magyar Kupa szombat esti, érdi döntője előtt. Sőt, tulajdonképpen évek óta ez a kérdés a honi női szakágban, hiszen a fővárosiak az elmúlt két idényben a bajnokságban és az MK-ban is dupláztak és az aktuális idényben sem találtak még legyőzőre itthon. Egyedül éppen a kupadöntős rivális Békéscsaba tudott két játszmát nyerni, így pontot szerezni a piros-kékek ellen még tavaly december elején az Extraliga alapszakaszában.

A hangulat és a körítés (fények, füst, csak a lábdob hiányzott egy Tankcsapda-dalhoz…) egyébként kiváló volt az arénában, valóban a sportág ünnepéről beszélhettünk. A finálé kezdése is abszolút méltó volt egy aranycsatához. Kiélezett és kiegyenlített küzdelmet hozott az első játszma első fele, majd 10:9-es vezetése után jó nyitásaira építve négy-öt pontos előny épített ki a Vasas, amely biztosan került előnybe.

null

A második felvonást is precíz szervákkal nyitotta a címvédő, amely stabilabb és összeszedettebb alapjátékot mutatott, miközben csabai részről továbbra is akadozott a nyitásfogadás. Az akarattal azonban nem volt gond, a válogatott ütő Glemboczki Zóra vezérletével 13:9-es és 19:14-es hátrányból is közelebb tudott zárkózni a BRSE, de az egyenlítéstől messze állt. A kritikus pillanatokban a jóval kevesebbet hibázó, kuparekorder fővárosiak voltak higgadtabbak, így egy szettre kerültek az újabb aranytól.

A sorozatban harmadik, története 16. elsőségét begyűjtő Vasas élt is a kínálkozó lehetőséggel, igazolva, hogy változatlanul megközelíthetetlen a hazai porondon, míg a Békéscsaba a 2016-os és 2017-es aranya után immár ötödször zárt másodikként az MK-ban.

A bronzérmet a bajnoki elődöntős Kaposvár szerezte meg, miután meggyőző játékkal, 87 perc alatt 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát – a két csapat tavaly is összecsapott egymással a harmadik helyért, akkor a kilencszeres kupagyőztes, ötszörös második szabolcsiak kétszettes hátrányból fordítottak, de most nem volt esélyük.

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/roplabda/2024/03/noi-roplabda-magyar-kupa-a-kaposvare-a-bronzerem