Futsal Magyar Kupa hétvége

A címvédő Haladás 3–0-ra legyőzte a Veszprémet a futsal Magyar Kupa férfidöntőjében vasárnap a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A Haladás magabiztosan kezdte a mérkőzést és az első tíz percben beszorította a veszprémieket, de Spandler Mátyás és a védelem is a helyén volt. A folytatásban a Veszprém próbálta letámadni a címvédőt, de az oldalhálónál tovább egyik csapat sem jutott az első felvonásban.

A szünet után ismét Felipe Conde együttese volt a kezdeményezőbb, és a 22. percben Bartha Dávid góljával előnybe került, majd alig egy perccel később a magyar válogatott Rutai Balázs is betalált (2–0). Ezt követően sem vettek vissza a szombathelyiek, Vas Ádám kapufája után ugyanis Henrique Diniz adott jó passzt Dróth Zoltánnak, aki könyörtelenül értékesítette helyzetét (3–0).

A Haladás ezzel a sikerrel sorozatban harmadszor hódította el a Magyar Kupa-trófeát.  

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, DÖNTŐ    
Haladás VSE–1. FC Veszprém 3–0 (0–0)
gólszerzők: Bartha (22.), Rutai (23.), Dróth (32.)

Forrás:

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2024/05/futsal-egymas-utan-harmadszor-nyerte-meg-a-magyar-kupat-a-veszpremet-legyozo-haladas

Női Magyar Kupa

Címét megvédve a DEAC csapata nyerte a futsal női Magyar Kupát, miután a vasárnap játszott budapesti döntőben 2–0-ra legyőzte a Tolna-Mözs együttesét.

Már a mérkőzés elején látszott, hogy a két gárda jól ismeri egymást és felkészült az ellenfél játékából. Az első félidő gólcsendben telt, bár az első tíz percben inkább a DEAC, az első félidő második felében pedig inkább a Tolna dolgozott ki helyzeteket.

A fordulás után is kiegyenlített csata zajlott a pályán, majd Koch Fruzsina a debreceni kapu előtt veszített labdát, amelyből megindult a címvédő és végül Horváth Viktória góljával meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal később a tolnai Deczki Vanda nagyot védett, de a 32. percben már tehetetlen volt Üveges Katalinnal szemben, így megduplázta előnyét a DEAC.

Ezzel a Debrecen visszavágott a bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségéért és megvédte címét a Magyar Kupában.

NŐI FUTSAL MAGAR KUPA, DÖNTŐ
Debreceni EAC–2F-BAU Tolna-Mözs 2–0 (0–0)
Gólszerző: Horváth V. (30.), Üveges (32.)

Forrás:

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2024/05/futsal-megvedte-magyar-kupa-cimet-a-deac-a-noi-dontoben