CÍM

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

TELEFON

+36 1 460 6810

E-MAIL

sosziroda@sosz.hu

Első Országos Sportegyesületi Találkozó

konferenciaterem

A „szolgáltató SOSZ” gondolata együtt született – huszonnyolc éve – magával a Sportegyesületek Országos Szövetségével. Az egyesületek érdekképviseleti szervezetének alapítói elsőként a demokratikusan újjáalakuló Magyar Olimpiai Bizottságban kívántak szerepet kapni, és el is érték, hiszen az elnök Kiss Imrét például megválasztották a MOB alelnökének.

A személyes jelenlét, a közreműködés megmaradt, de a SOSZ most azzal szolgáltat, hogy szorosan együttműködik a partner sportszervezetekkel, amelyeknek ugyanúgy fontosak az egyesületek, hiszen azok a magyar sportsikerek letéteményesei. A legfrissebb példa a HISZEK Benned-sportprogram, amelyet az Emmi, illetve annak sport államtitkársága indított el, és 150 millió forintos pályázatot írt ki a kis- és közepes egyesületek utánpótlás-nevelésének támogatására.

A széleskörű együttműködés jegyében kerül sor május 6-án, szombaton 11 órától az Első Országos Sportegyesületi Találkozóra a Magyar Sport Házának konferenciatermében. Az előadók a sportegyesületeket közvetlenül érintő legfontosabb programjaikról, elképzeléseikről tartanak előadást.

És hogy ők milyen sportszervezeteket képviselnek, arról az előadók (tervezett) listája szinte mindent elmond, külön magyarázat nélkül is:

11:00 Megnyitó

11:10 Dr. Mocsai Lajos rektor, Testnevelési Egyetem

11:30 Dr. Mészáros János elnök, Nemzeti Versenysport Szövetség

11:50 Sárfalvi Péter Helyettes Államtitkár, Sportért Felelős Államtitkárság

12:10 Fábián László főtitkár, Magyar Olimpiai Bizottság

12:30 Szabó László elnök, Magyar Paralimpiai Bizottság

12:50 Balogh Gábor elnök, Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség

13:10 Dr. Deutsch Tamás elnök, Sportegyesületek Országos Szövetsége

13:30 Zárszó