Óriási izgalmak mellett továbbjutás

Az argentinok elleni szerencsétlen döntetlen már a múlté, a magyar csapat a világbajnokságon legyőzte Angolát és Katart is. Egy újabb győzelemmel már végleg eldönthetik a továbbjutást a mieink, ehhez pontot kellett szerezni Egyiptom ellen.

Jól kezdett a magyar válogatott, ám nagyjából tíz perc után egészen érthetetlen zavar támadt a fejekben. A tanácstalanságot kihasználta Egyiptom, ráadásul az első félidő derekán Iman Jamali térde komolyan megsérült, mint utóbb kiderült akkora a baj, hogy véget is ért számára a vébé.

Az időkérések sem segítettek, Nagy László és Lékai Máté klasszisa viszont igen: cirka másfél perc alatt szinte a sírból hozta vissza döntetlenre a meccset.

Fordulás után újabb rövidzárlat érkezett, ráadásul az első játékrész során behozott Eltayar elképesztő hatékonysággal védett a második 30 perc során is. Nagyon komoly gödörből mászott ki apránként a magyar csapat, a vége kimondottan körömrágósra sikerült, főleg mivel az utolsó öt percben többször is eladtuk a labdát támadásban.

Egyiptom szerencsénkre elcserélte magát és 30-30 után nem is akart már gólt lőni, így döntetlennel ért véget a krimibe illő mérkőzés.