SOSZ 30 Ünnepi Közgyűlés és Konferncia szeptember 20-án

30 éves lett a Sportegyesületek Országos Szövetsége. A SOSZ megalakulsásának 30. évfodulója alkalmából a Sportegyesületek Országos Szövetsége 2019. szeptember 20-án pénteken 10:00 órai kezdéssel a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban SOSZ 30 Ünnepi Közgyűléssel összekötött konferenciát szervez.

Az 1989 szeptemberében alapított Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) működésének három évtizede alatt a Magyarországon tevékenykedő sportegyesületek legnagyobb sportszakmai és érdekvédelmi szervezeteként végezte munkáját. Az elmúlt 30 évben a szervezet legfontosabb célja és feladata az volt, hogy a SOSZ erős érdekképviselete legyen a hazai sportegyesületeknek, a sportegyesületekben dolgozó sportszakembereknek és, hogy hasznos és életszerű jogi-, pénzügyi-gazdálkodási-, sportszakmai-, sportegészségügyi- és pályázati tanácsokkal tudja támogatni és segíteni a tagszervezeteink mindennapi tevékenységét.

Az Ünnepi Közgyűlésen és a Konfernecián amellett, hogy megemlékeznek a Sportegyesületek Országos Szövetsége 30 éves tevékenységéről, díjazzák a SOSZ életben elévülhetetlen érdemeket szerzett sportegyesületeket, valamint azok vezetőit, és a szakmai konferencia keretében a magyar sportegyesületek lehetőségeivel kívánnak foglalkozni.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége által szervezett rendezvényen többek között Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Szabó Tünde, a Sportért Felelős Államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke is köszöntőelőadást tart.

A rendezvényre minden SOSZ tagszervezet meghívást kapott, valamint több magasrangú sportvezető is már jelezte részvételi szándékát.