Harmadik Grand-Slam versenyét nyerte az MTK-s Babos Tímea

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét az Australian Openen. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a pénteki döntőben két sima szettben győzték le a Hszie Szu-vej és Barbora Strycova alkotta tajvani-cseh duót.

Sorozatban harmadszor jutottak el a melbourne-i döntőbe, ezúttal szettvesztés nélkül. Az Australian Openen 2004 óta először fordult elő, hogy egy női páros szettveszteség nélkül diadalmaskodott.Babos Tímeáék harmadik Grand Slam-győzelme A második helyen kiemelt magyar-francia kettős a negyedik Grand Slam-döntőjét játszotta, amelyből korábban kettőt megnyertek: a 2018-as Australian Openen és tavaly a Roland Garroson. 2018-ban Wimbledonban és tavaly Ausztráliában Babos és Mladenovic kikapott a fináléban. – Ez volt a harmadik döntőnk és a második trófeánk itt. Nagyon szeretünk idejönni, egyre jobban teljesítünk Melbourne-ben. Köszönet a szurkolóknak is, hogy együtt élhettük át ezt az élményt. Jövőre mindenképpen visszajövünk! – idézte az MTI Babos Tímea pályán mondott beszédét.A 26 éves magyar teniszező a 23. (Mladenovic oldalán a tizedik) tornagyőzelmét aratta párosban. Ő az első magyar játékos, aki a profik között három GS-címet nyert. A magyar-francia kettős a trófea mellé összesen 760 ezer ausztrál dollárt (157 millió forint) kapott.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 1.) 6:2, 6:1

Az Australian Open immáron kétszeres bajnok párosának mindkét tagja, Babos Tímea és Kristina Mladenovic is nyilatkozott a megnyert női páros döntő után.

„Egyre jobban kezeljük azt a helyzetet, amikor kimegyünk a pályára egy ilyen különleges alkalommal, egy ilyen különleges mérkőzésre. Természetesen csodálatos emlékeink voltak az előző, egymás elleni sencseni WTA-vb-döntőről. Ma is hasonló volt a mérkőzés. Volt egy olyan taktikánk, amelyhez ragaszkodni akartunk. Az ellenfelünk most is mindent megpróbált, hogy lerontsa a játékunkat. Emeltek a teljesítményükön a sencseni fináléhoz képest. Ez a döntő sokkal nehezebb volt. Azt gondolom, hogy csodálatosan dolgoztunk együtt és remekül kezeltük a fontos helyzeteket. Amikor ilyen az összhang közöttünk, akkor nehéz legyőzni bennünket. Nemcsak az egymás közötti személyes kapcsolat működik nagyszerűen, hanem a játékunk is tökéletesen passzol. Az érzelmi kapcsolat még kevés lenne ilyen sikerekhez. Ezek az elemek nagyszerű segítséget jelentenek a mérkőzéseinkhez, hiszen mindkettőnknek akadnak jobb és kevésbé jó pillanatai. Természetesen mindig, minden mérkőzésen a lehető legjobban akarunk játszani, és mindenben segítjük is egymást. Végső soron ez most is nagyszerűen működött, hiszen úgy mentünk végig az úton, hogy nem veszítettünk játszmát. Erre korábban nem volt még példa. Ez egy új élmény!” – idézi a magyar teniszezőt a babostimea.hu.

„Párosban jellemző rám – ami sajnos egyéniben nem –, hogy hiszek magamban, tudom kezelni a nehéz helyzeteket, továbbá természetesen bízom Kikiben. Sokszor megmutattuk már, hogy minket nem lehet leírni, rengeteg nehéz csatát éltünk át együtt, hagytuk el boldogan és könnyek között is a pályát” – mondta ezt már a molcsapat.hu-nak Babos.

„Sajnos mind a ketten korán búcsúztunk egyesben. Ezt nehéz feldolgozni, hiszen versenyzők vagyunk, jobban akartunk szerepelni. Ezzel nem könnyű megbarátkozni és utána folytatni a kemény munkát s hinni a sikerben. Ez a szezon eleje, ilyenkor mindenki jó eredményt akar a kemény felkészülés után. De megkönnyíti a helyzetedet, amikor párosban a legjobb barátnőddel lépsz pályára. Hiszen ebben a versenyben azért kifizetődhet az elvégzett nehéz munka. Együtt vagy a legjobb barátnőddel és a családoddal: mindenkinek hálás vagyok ezért” – mondta a melbourne-i győzelem után Mladenovic.

„Szeretnék gratulálni ellenfeleinknek is, nagyszerű sorozatban voltatok, remek, hogy a döntőben találkozhattunk. Sajnálom a mait, de jó csapatot alkottok, remélem, csatázunk még egymás ellen a jövőben. Szeretnék köszönetet mondani a pályán levő legfontosabb embernek is, aki itt áll mellettem: Tímeának, a páros társamnak, aki sokkal több ennél. Sok mindenen mentünk át a pályán és azon kívül is, nélküle valószínűleg nem lennék itt, tudja, miről beszélek. Köszönöm, hogy a lehető legjobb partner vagy a számomra, szerencsés vagyok, hogy vagy nekem” – mondta ezt még a találkozó után a francia, majd köszönetet mondott a családjának és barátainak, és átadta a szót Babosnak.

„Mint mindig, most is sokat beszélt. Ő mesél az érzelmekről, nekem marad az üzleti rész – fordult nevetve Mladenovic felé a magyar teniszező, majd komolyra fordította a szót. – Szeretném megköszönni a szponzoroknak, a WTA-nak, a Tennis Australiának, mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy létrejöjjön ez a torna. Micsoda kaland ez, már a harmadik döntőnket játsszuk sorozatban, kétszer meg is nyertük. Van valami Ausztráliában és ebben a gyönyörű stadionban, szeretünk ide visszajárni, a teljesítményünk is egyre jobb. Köszönjük, hogy itt vagytok, és megoszthatjuk veletek ezt az élményt. Én is gratulálok ellenfelünknek és a csapatuknak, csak így tovább, biztos vagyok benne, hogy sok ilyen közös élményünk lesz még” – mondta Babos, majd saját és Mladenovic csapatának is megköszönte a támogatást.

mti.hu